Prvi utisak!

ZVEZDA IZGUBILA, SFEROPULOSU ZANIMLJIVO! Analiza grčkog trenera, pa važan detalj - evo kako je Nedović!

Autor Dušan Ninković

Nakon poraza u Vitoriji Janis Sferopulos istakao da je meč Crvene zvezde i Baskonije bio zanimljiv.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Košarkaši Crvene zvezde upisali su dva poraza u duplom kolu Evrolige - na gostovanju u Španiji nakon Valensija savladala ih je i Baskonija (87:85), a ovog puta malo je popravljen utisak. Zvezda je stigla do izjednačenja u finišu, imala i šut za pobedu koju Gedraitis nije pogodio, a grčki trener Janis Sferopulos analizirao je meč na konferenciji za medije.

Po rečima trenera Crvene zvezde, utakmica u Vitoriji bila je zanimljiva! Razloge za poraz svog tima trener Sferopulos našao je u lošoj odbrani tokom prvog dela meča, zatim i u jednoj seriji Baskonije u nastavku, ali i u detaljima na samom kraju - tada je meč stvarno prelomljen.

"Mislim da smo danas videli zanimljivu utakmicu. Bilo je zanimljivo za navijače. Borili smo se do kraja. Mislim da, očigledno, naša odbrana nije bila dobra u prvom poluvremenu. Problem je za nas kada ne krenemo dobro u odbrani. Dozvolili smo rivalu u drugom poluvremenu seriju od 10:0. Nismo odustali, bilo je neizvesno. Na kraju smo mi mogli da dobijemo, Baskonija je mogla da dobije, ali su mali detalji odlučili pobednika", ispričao je Sferopulos i dodao: "Trebalo je da radimo na malim detaljima na kraju. Morate da shvatite da smo igrali bez važnih igrača, Nejpira i Hange, Nedović je dobio udarac i nije mogao da nastavi. Moramo da ispravimo detalje u igri, to je sigurno."

Crvena zvezda će utisak morati da popravi protiv Albe u Beogradu, u 14. kolu Evrolige. U derbiju začelja to će biti prilika za pobedu i prekid veoma lošeg niza crveno-belih na evropskoj sceni, a ostaje da se vidi da li će na tom meču situacija sa igračkim kadrom biti malo bolja. Adam Hanga je dugo van stroja i neće biti u konkurenciji, Šabaz Nejpir se na povredu žalio posle meča sa Valensijom, a nemanja Nedović posle meča sa Baskonijom. Ukoliko nijedan od njih ne bude igrao, Zvezda će imati problema u bekovskoj liniji.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: