Sila!

MILOJE RAZBIO CRVENO-BELE I UŠAO U ISTORIJU PARTIZANA: Ovakav meč Evropa ne pamti, brojao je do 55! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Mnogo je sjajnih utakmica u dresu Partizana odigrao Dejan Milojević, ali se jedna u Evroligi ističe.

Izvor: MN Press

KK Partizan se oprostio od Dejana Milojevića, legendarnog košarkaša i trenera koji je tragično preminuo u 47. godini. Fantastični Milojević ostao je zauvek u srcima navijača crno-belih kao neverovatan borac i fantastičan košarkaš, a jedna utakmica je posebno ostala zapamćena. Nikada ni pre ni posle igrač Partizana nije tako dominirao na evroligaškom meču! 

Dejan Milojević je 2. decembra 2004. godine izašao na teren krcatog "Pionira" i rešio da uništi Olimpijakos! Crveno-beli iz Pireja, sa timom u kom su igrali otac sadašnjeg igrača Partizana Dušan Vukčević, kao i Milan Tomić, Ivan Zoroski, Elvir Ovina, Lazaros Agadaakis i Džef Norgard nije mogao ništa fantastičnom krilnom centru crno-belih!

Indeks korisnosti od 55 teško da će neki igrač crno-belih ponoviti u evroligaškoj eliti, a tada je na meču Milojević uspeo da ubaci 35 poena, da tome doda 14 skokova,pet ukradenih lopti u tri asistencije! Šutirao je neverovatnih 13/16 za dva poena i 9/11 sa linije slobodnih bacanja i doneo je crno-belima pobedu rezultatom 87:73 na domaćem terenu.

U toj sezoni su za Partizan igrali i Blejk Step, Milan Gurović, Predrag Šuput, Novica Veličković, Petar Božić, Luka Bogdanovićem, Uroš Tripković i Slobodan Božović, ali niko nije bio ni prineti neverovatnom Milojeviću. Na kraju je te sezone Partizan osim te pobede imao samo još jedan trijumf u Evroligi i završio je na poslednjem mestu svoje grupe sa skorom 2/12, ali je meč sa Olimpijakosom ostao u pamćenju "grobara". 

Što se tiče domaćeg takmičenja Partizan je u regularnom delu sezone uspeo da zauzme lidersku poziciju ispred Hemofarma, treći je bio Refleks, a Crvena zvezda četvrta. Na kraju je Milojević bio ubedljivo najbolji igrač lige, a osvojio je i domaću titulu sa crno-belima, jednu od dve u dresu tima iz Beograda. Pogledajte detalje utakmice Dejana Milojevića protiv Olimpijakosa: 

Dejan Milojević 55 indeks u Evroligi za Partizan
Izvor: YouTube/krkipfc

Od Milojevića su se osim Partizana oprostili i svi njegovi bivši klubovi kao što su Mega, FMP i Valensija, kao i Vladimir Štimac, Bogdan Bogdanović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović. Stiv Ker, kao i Golden Stejt. Pročitajte biografiju Dejana Milojevića, kao i sve o njegovom odnosu sa Nikolom Jokićem, o rekordima postavljenim tokom karijere, ali i o životnim stavovima

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Dejan Milojević o Draženu Petroviću i Nikoli Jokiću
Izvor: YouTube/Košarkaški podcast sa Lukom i Kuzmom