Košarka

APLAUZI ZVEZDAŠA? TO JE ZBOG ONOG LETOS! Vanja Marinković: Naravno da ću da potpišem dres Zvezde

Autori Mladen Šolak Nikola Lalović

Nekadašnji as Partizana bio važan igrač Baskonije u pobedi protiv Zvezde. Srdačno je i dočekan i ispraćen o zvezdaša. Evo šta kaže na to.

Izvor: Mondo

As Baskonije i reprezentativac Srbije Vanja Marinković bio je jedan od najboljih igrača španskog tima u pobedi protiv Crvene zvezde u Štark areni. Postigao je 18 poena, uz pet pogođenih trojki iz devet šuteva, a mnogi su primetili i da je pre utakmice Marinković potpisao dres Crvene zvezde. S obzirom na to da je Vanja bivši kapiten Partizana, nije sasvim uobičajena scena, ali Marinković je iznad tih podela među srpskim ljubiteljima košarke.

"Mladi momci žele potpis nekog igrača koga verovatno vole, nisam ni gledao koji je dres. To što je bio Zvezdin... Može da bude bilo koji. Svaki put ću da izađem u susret mladim ljudima koji žele moj potpis. To je najveća nagrada, koje mi nismo ni svesni, da smo nečiji idoli, da imamo fan grupe, da smo miljenici nečiji... Mi toga nismo svesni", rekao je on. Ovako je Marinković potpisao dres klincima koji navijaju za Zvezdu:

Posle utakmice i svog sjajnog nastupa, Vanji Marinkoviću su aplaudirali navijači Zvezde, iako je godinama vodio bitke protiv crveno-belih kao košarkaš Partizana. "Nisam čuo taj aplauz sa terena. Mislim da je to uglavnom zbog toga što se desilo letos, a i dugo nisam ovde, pa im možda nije baš tako sveže (da je igrao u Parizanu, prim. novin). Ne znam šta bih rekao", kazao je Marinković, aludirajući na uspeh sa reprezentacijom na Mundobasketu u Manili. Pogledajte i tu scenu: 

Da li je sve to posledica njegovih uspeha sa reprezentacijom i činjenice da nacionalni tim ujedinjuje ljubitelje košarke i ostavlja klupske podele po strani? "Mislim da jeste. I ti aplauzi koje pominješ... Mislim da stvarno jeste, da to dosta znači", rekao je Vanja.

U osvrtu na meč, on je rekao da će Baskonija očvrsnuti posle ovakve pobede u krcatoj Štark areni. "Bila je dobra utakmica, dobra utakmica za igrače koji nikad nisu igrali u ovakvom ambijentu da vide kako je, da očvrsnemo kao tim, u teškim momentima. Onako, bilo je interesantno, jako intenzivno i mislim da smo mogli malo ranije da se odlepimo i da mirnije privedemo meč kraju, ali tako prođe, nekad ne prođe".

Kako je igrati uz magičnog Markusa Hauarda? Protiv Zvezde je ubacio 32 poena, od čega samo šest u prvom delu meča, a 26 u nastavku. Završio je meč sa čak sedam ubačenih trojki iz 10 pokušaja. "Svi se na njega fokusiraju. Najbolji strelac Evrolige, znamo svi kako igra, na njega su navikli, bilo nam je malo teško prve godine, neki šutevi nisu u rezonu, ali to je on. Dosta je lakše kad igraš sa njim, jer se svi fokusiraju na njega, pa imam više mesta. Markus je stvarno super igrač i odličan šuter"

Naravno, neizbežno je bilo i pitanje za Marinkovića o smrti Dejana Milojevića. "Jako tužna vest, juče sam čuo kad smo sleteli, jako mi je žao, samo mogu da pošaljem poruku podrške njegovim najbližima i da kažem da smo izgubili velikog čoveka, veliku osobu, a potom i jako veliku ličnost u svetu košarke".

(MONDO - N.L, M.Š)

BONUS VIDEO: