OPA!

UDARIO NA JAVORA I EKIPU! Amerikanac je U ČUDU zbog Evrolige: Ja ću da kažem, ako niko neće!

Autor Milutin Vujičić

Kendrik Nan napao sudije sa meča Panatinaikos - Olimpija, uprkos pobedi njegovog tima.

Izvor: MN Press

Panatinaikos je prethodne večeri ubedljivo pobedio Olimpiju (79:62), u povratničkoj utakmici Nikole Mirotića, međutim posle susreta više se priča o sudijama nego o izdanju tima Ergina Atamana. Buru je pokrenuo američki košarkaš Kendrik Nan koji je veoma nezadovoljan poslom koji su obavila trojica arbitara, iako je njegov tim slavio sa skoro 20 poena razlike.

Nije naznačio ko ga je najviše iritirao od sudijske trojke - Damir Javor, Gitis Vilijus, Kristaps Kosntantinovs - međutim, čini se da mu je zasmetao veliki broj odluka kada je odlučio da posle utakmice govori o njima, čime istovremeno rizikuje i kaznu. Nekadašnji NBA košarkaš, očigledno od dolaska u Evroligu ima problem sa sudijama, a propusti koje je video na meču protiv Olimpije su ga naterali da i javno priča o tome.

"Uprkos pobedi od 20 razlike, čoveče, sudije su bile užasne i neko bi trebalo da preuzme odgovornost za to kako oni vode utakmice... Ako niko ništa neće da kaže, onda moraju igrači. Neka misle šta hoće, ali sudije moraju mnogo bolje da rade svoj posao", naglasio je Kendrik Nan.

Inače, na toj utakmici Nan je bio jako loš, iako je zabeležio 10 poena. Šutirao je 2/13 za dva poena, pogodio je jednu od tri šutnute trojke, ali je imao još i četiri skoka i pet asistencija. Definitivno još nije na nivou koji se očekuje od njega, veruje i zbog sudija.

Podsetimo, Kendrik Nan je bio blizu dolaska i u Partizan, o čemu je sam govorio.


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)