Košarka

OVAKVOG JOKIĆA NIKAD NISTE VIDELI! Zaleteo se na sudiju, dvojica su ga držala! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je Nikola Jokić bio nervozan prethodne noći u porazu protiv Sakramenta zbog lošeg suđenja.

Izvor: Twitter/basketradamus/Screenshot

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je prethodne noći jednu od najlošijih utakmica ove sezone, pre svega zbog nervoze, a između ostalog za to su "odgovorne" i sudije. Navikli smo već da ignroišu najboljeg igrača sveta i da često propuštaju da sviraju faulove na njemu, pa neretko sa krvavim i izgrebanim rukama završava utakmice, a nešto slično dogodilo se i prethodne noći protiv Sakramenta (98:102).

Sredinom treće deonice, kada je Denver inače imao dvocifrenu prednost, sudija Rej Akosta propustio je da dosudi očigledan faul nad Jokićem na jednom polaganju. Srbina je Barns odgurnuo rukom na polaganju i očigledno mu je poremetio balans, ali umesto toga ništa nije dosuđeno i Sakramento je imao kontru. Pogledajte taj trenutak:


Očekivano, Jokić je pobesneo i odmah je krenuo da juri sudiju, nije odmah dobio tehničku, ali jeste nakon što je na drugoj strani Barns postigao poene. Tek tada je Akosta pokazao tehničku grešku i posebno razljutio Jokića. Izvadio je Somborac štitnik za zube i brecnuo se ka sudiji, pa su i njegovi saigrači morali da ga zadržavaju, nisu uspeli i trenera Melouna koji je takođe dobio tehničku. Malo je reći da dugo ovako nije bio nervozan, ali ni to nije iznenađenje ako vidimo kakvo suđenje je imao.

Jokić je inače odigrao vrlo loš meč, bio je nervozan zbog suđenja i svoje slabije igre, ali i umora, tako da je susret završio sa 6/17 iz igre (ukupno 15), a imao je tek pet skokova i osam asistencija.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)