Košarka

STIV KER "RAZBIO" NAJBOLJI TANDEM NBA LIGE: Vratio se iz Beograda, pa pozvao Kleja Tompsona!

Autor Milutin Vujičić

Stiv Ker odlučio da Klej Tompson postane "šesti igrač", što je Amerikanac bez pogovora prihvatio.

Izvor: Profimedia

Golden Stejtu ne ide i Stiv Ker je morao nešto da menja. Nakon povratka iz Beograda, gde je bio na sahrani Dejana Milojevića, Ker je doneo jednu od najtežih odluka u karijeri - izbacio je Kleja Tompsona iz startne petorke, što je prvi put još od 2012. godine da sjajni košarkaš počinje kao rezerva.

Jedan od najboljih šutera svih vremena bez pogovora je prihvatio odluku Stiva Kera i apsolutno razume zašto ga je "izbacio" iz prve postave, pošto ove sezone ne blista. U proseku postiže 17,3 poena, uz svega 42 odsto šuta iz igre. I čim je prebačen na klupu protiv Jute, odigrao je svoju najbolju partiju u sezoni. U pobedi 140:137, Tompson je ubacio 35 poena (dao sedam trojki), a imao je i šest skokova i dve asistencije.

"Važna stvar je da sam shvatio da ću i kao rezerva igrati dovoljno. Morate da pustite svoj ego kada ulazite sa klupe. Pomislio sam na Đinobilija, on je osvojio četiri prstena i zlatnu medalju, a celu karijeru je počinjao sa klupe", rekao je Klej Tompson koji se skroz pomirio sa svojom novom ulogom u Voriorsima.

Iako je deceniju i duže činio "Splash Brothers" tandem sa Stefom Karijem, u ovoj fazi karijere njihove uloge će se promeniti, pošto će u dobrom delu utakmica ubuduće igrati samo jedan od njih. Videćemo da li će ovaj "eksperiment" Stiva Kera dati rezultat i na duže staze, ali je svakako velika vest da je jedna od najvećih njegovih zvezda bez ikakvog pogovora pristala na promenu, što je recimo teško bilo za Rasela Vestbruka.

Podsetimo, Klej Tompson je imao ogromnih problema sa povredama i propustio je dve cele sezone (od 2019. do 2021. godine).

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)