Košarka

ZVEZDA JURI "POSLEDNJI VOZ" BEZ NAJBOLJEG IGRAČA: Teodosić ne putuje u Minhen, a nije jedini!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda bez pomoći Miloša Teodosića na gostovanju Bajernu.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda Meridianbet pokušava da "uhvati poslednji voz" za plej-in Evrolige i u petak gostuje Bajernu (20.30), a danas je trener Janis Sferopulos saopštio loše vesti. Najbolji igrač tima Miloš Teodosić neće igrati protiv Bajerna jer se i dalje nije skroz oporavio od povrede zgloba, dok u timu sigurno neće biti ni poslednjeg pojačanja Treja Tompkinsa.

Ako je nešto dobra vest za Sferopulosa, onda je to da se Nikola Topić vratio na treninge i danas je šutirao na koš, međutim to ne znači da će biti još u sastavu za meč u Nemačkoj. Što se tiče Teodosića, i dalje nije poznato kada bi mogao da se vrati na parket, ali se pretpostavlja da bi to moglo da bude ubrzo - pošto je ove nedelje i dalje na terapijama, a u ovom trenutku je ipak prioritet da se sačuva za završnicu ABA lige.

Što se tiče Evrolige, Zvezda tu još ima samo teorijske šanse, trenutno je na skoru 10-16 i ima tri pobede manje od Makabija koji je na desetom mestu (ono vodi u plej-in), a do kraja je ostalo još samo osam kola.

Teodosić je ove sezone odigrao 23 utakmice za crveno-bele i sa njim Zvezda ima skor 10-13. Tri utakmice koje je propustio bile su protiv Baskonije, Žalgirisa i Albe, gde je Zvezda beležila poraze i udaljila se od plej-ina. Iskusni plejmejker ove sezone prosečno beleži 10 poena i 5,7 asistencija po meču.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt


Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)