Košarka

DUBAI U SRPSKOJ LIGI? PEŠIĆ OTKRIO DETALJE PREGOVORA! Rekao sam im: Šta će vam ABA? Igrajte KLS

Autor Nikola Lalović

Svetislav Pešić je otkrio detalje pregovora i razgovora koje je imao sa bogatim vlasnicima iz Dubaija koji žele da nastupe u evropskoj košarci.

Izvor: printscreen/N1

Mnogo buke podigle su u regionu glasine da bi Dubai mogao da ubaci svoj tim u ABA ligu, pa zatim i da zaigra u Evroligi. Još više intereosvanja za tu temu javilo se kada se čulo da bi ekipu mogao sa klupe da vodi Svetislav Pešić!

Sada je iskusni stručnjak koji vodi selekciju Srbije gostujući na televiziji "N1" govorio o Nikoli Jokiću i Vasi Miciću, napadima na njega tokom Mundobasketa, ali i o Dubaiju. I kako kaže - predložio je Arapima da igraju ABA ligu!

"Znači Dubai ako bi želeo da igra u Evroligi ili Evrokup oni moraju da ispune tri uslova. Moraju da igraju još jedno takmičenje, a oni su izabranli da igraju ABA ligu. Ja sam im preporučio da uzmu da igrjau srpsku ligu. Zašto vi igrate ABA ligu zbog čega? Samo povećavate troškove, a najbolje da igrate srpsku ligu, KLS", rekao je Pešić pa se nadovezao:

"Odgovor je bio jasan i glasan mni želimo da igramo u ligi koja je profesionalna, a KLS još nije. Ja ne menjam svoj stav, ne zato što sam selektor reprezentacije. Ja tačno znam da mi ne možemo dalje da razvijamo našu košarku bez profesionalne košarkaške lige, To je definitivno. ABA liga je naravno bila korisna i nama i svim bivšim republikama i ja to ni jednog trenutka ne oduzimam, Ja samo kažem da sada treba da se odlučimo da formiramo našu profeisionalnu ligu."

Ponovio je opet svoju tezu da bez jake domaće profesionalne lige neće biti narednih uspeha reprezentacije i ovakve popularnosti košarke. "Mi već godinama ne igramo Evropu osim Crvene zvezde i Partizana. ABA liga je jedina liga u Evropi gde nema ograničenja stranaca. U svim nacionalnim ligama ima pravilo stranaca. A ovde mogu svih 12 stranaca da igraju. Želim da kažem da smo mi stvorili sportske uslove, imamo ekipe koje mogu da igraju profesionalnu sportsku ligu. Imamo ogromnu popularnost ,ta košarka je jedini državni projekat, ta reprezentacija. Niti je Partizan niti Crvena zvezda, državni projekat mogu da budu samo reprezentacija i profesionalna liga", završio je selektor Srbije.

(MONDO, N1, N.L.)

BONUS VIDEO: