Košarka

GOTOVO - DUBAI SUTRA ULAZI U ABA LIGU: Sve je dogovoreno, stižu na Jadran zbog Evrolige i donose MILIONE!

Autor Nikola Lalović

Spreman je Dubai da uloži milione u ABA i Evroligu, a izgleda da će ovaj projekat zaživeti u obe organizacije od sledeće godine.

Izvor: Kurir/ Petar Aleksić

U sredu će sve biti gotovo, Dubai će krenuti u svoj put ka Evroligi! Prema navodima "Jurohupsa" u sredu će se ozvaničiti da je Evroliga dala zeleno svetlo da tim iz Dubaija pristupi evropskoj košarci, sa namerom da uđe i u Evrolgiu. Za sada su prema navodima ovog medija samo dva kluba protiv ove ideje, ali se očekuje da se svi usaglase do srede.

Već je dogovoreno da Dubai naredne godine zaigra u Evrokupu, a izvršni direktor Evrolige Paulius Metiejunas i predsednik takmičenja Dejan Bodiroga su stali iza tima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. A došle su vesti i o regionu koje se tiču i Srbije kada je ovaj projekat u pitanju. 

Navodno će već u utorak biti objavljeno da će naredne sezone Dubai igrati u ABA ligi! Oni imaju obavezu da igraju još jedno takmičenje pored Evrolige, a očigledno da su se odlučili da zaigraju na Jadranu. Od ranije se zna da je Dubai u svoju ponudu uključio plaćanje prevoza i smeštaja timovima koji budu gostovali kod njih, a kao i u Evroligu i u ABA ligu su spremni da ulože novac.

Juniorski tim Dubaija je već igrao na nekim turnirima ABA lige, a prema ranijim navodima iz medija plasman Dubaija neće remetiti planove Evrolige oko broja mesta u eliti koje je spremna da ponudi ovom takmičenju. Sada nam ostaje samo da čekamo utorak i sredu...

(MONDO, Eurohoops, N.L.)

BONUS VIDEO: