Košarka

PARTIZAN PRODAO IGRAČA U NBA: Talentovani košarkaš u SAD, a crno-belima NOVAC!

Autor Dušan Ninković

Tristan Vukčević se seli u najjaču košarkašku ligu na svetu.

Izvor: MN Press

Košarkaš Partizana Tristan Vukčević karijeru nastavlja u NBA ligi, nakon što je Vašington odlučio da iskoristi svoje pravo i odvede ga u najjaču košarkašku ligu na svetu! Američki tim platiće obeštećenje za mladog košarkaša, ali ono neće u potpunosti pripasti Partizanu - deo novca ide na račun Real Madrida za koji je Vukčević nastupao pre nego što je stigao u Beograd.

Navodno, Partizan i slavni španski klub podeliće obeštećenje u iznosu od 1.200.000 evra na ravne časti, što znači da će oba tima dobiti okruglo 600.000 evra od ovog transfera. Ostaje da se vidi kakav je plan Vašingtona sa mladim košarkašem i da li će ga do naredne sezone razigravati kroz Razvojnu ligu, nakon što su se tokom Letnje lige detaljnije uverili u njegove kvalitete.

Vukčević je tokom tekuće sezone nastupio na 12 mečeva Evrolige i igrao je prosečno nešto više od devet minuta po meču. Beležio je 4,2 poena i 2,3 skoka, a u rotaciji Željka Obradovića nije uspeo da se izbori za veću ulogu. Što se tiče regionalnog takmičenja, Tristan je nastupio na 14 mečeva, uz prosek od 10,9 poena i 3,6 skoka po utakmici. Ipak, od početka januara do sada odigrao je samo jedan meč u ABA ligi. 

"Doskorašnji prvotimac Partizana Mozzart Bet, draftovan je prošlog leta od strane Vašington Vizardsa, za koje je nastupao tokom NBA letnje lige. Njegov NBA klub, iskoristio je sada otkupnu klauzulu, čime je omogućeno da Tristan odmah zaigra u najkvalitetnijoj ligi na svetu. Dvadesetjednogodišnji košarkaš je u redove crno-belih došao tokom sezone 2021-22, a u godini za nama, bio je deo tima koji je osvojio titulu šampiona ABA lige i igrao četvrtfinale Evrolige. Propisano obeštećenje za Tristana Vukčevića je prema ranije postignutom dogovoru podeljeno između Partizana Mozzart Bet i Real Madrida, Tristanovog prethodnog kluba. Tristane, hvala na svemu i srećno", navodi se u objavi Partizana na društvenim mrežama.

 (MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: