Košarka

PARTIZAN IMA 4 RIVALA U BORBI ZA PLEJ-IN EVROLIGE: Valensija ga stigla, sad se lomi cela sezona!

Autor Milutin Vujičić

Evo kakva je situacija na tabeli Evrolige posle 30. kola, Partizan se nada mestu u plej-inu.

Izvor: MN Press/SofaScore/Screenshot

Do kraja regularnog dela Evrolige ostala su samo četiri kola, što znači da je sada svaki meč, čak i svaki koš važan. Od srpskih klubova, šansu za prolazak u plej-in sada ima samo Partizan, pošto se Crvena zvezda večeras porazom od Panatinaikosa i matematički zvanično oprostila od nastavka takmičenja.

Crno-beli znaju da im sezona "staje" u četiri preostale utakmice, a znamo i da imaju četiri teška rivala, pre svih Valensiju koja je pobedom nad Bajernom (70:68) uspela da izjednači skor sa Partizanom. Sada obe ekipe imaju učinak od 14 pobeda i 16 poraza, tako da bi čak moglo da se dogodi da u poslednjem kolu u međusobnom duelu u "Areni" odlučuju ko će biti poslednji putnik za doigravanje u Evroligi.

Osim njih, tri ekipe imaju skor 13-17, pošto se Efesu i Bajernu sada tu priključila i Olimpija Milano. Italijani su ostvarili ubedljivu pobedu u Monaku i tako dodatno zakomplikovali već komplikovanu situaciju u Evroligi. Nema sumnje da će četiri predstojeća kola, od kojih je sledeće već u četvrtak i petak dati odgovor doneti veliku dramu.

Partizan u četvrtak od 20.30 dočekuje Real Madrid u "Areni", dok će Valensija gostovati Monaku, a svi ostali igraju na svom terenu. Bajern sa Makabijem, Valensija sa Fenerbahčeom, a Efes sa Albom.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)