Košarka

DRAMA SRPSKOG KOŠARKAŠA - SA TERENA PRAVO U BOLNICU! Svi čekaju vest o Filipovom kolenu

Autor Mladen Šolak

Filip Petrušev pao je na utakmici u Evroligi i nije mogao da nastavi.

Izvor: IPA / Sipa Press / Profimedia

Košarkaš Olimpijakosa Filip Petrušev zadobio je po svemu sudeći komplikovanu povredu kolena. On je u poluvremenu utakmice protiv ASVEL-a u četvrtak napustio svlačionicu i otišao sa lekarima na pregled magnetnom rezonancom, posle kojeg će biti poznato koliko je ozbiljan problem.

Prema pisanju grčkog portala "SDNA", definitivno je u pitanju koleno, što je loša vest i za doskorašnjeg NBA igrača i za Olimpijakos i za reprezentaciju Srbije u olimpijskoj godini. Petrušev je prošlog leta učestvovao u velikom uspehu nacionalnog tima - osvajanju srebra na Mundobasketu u Manili.

Petrušev je na terenu proveo sedam minuta protiv ASVEL-a, a nepovratno je napustio teren na dva i po minuta do poluvremena. Uz njegovu povredu, Olimpijakos ima velike probleme na visokim pozicijama i zbog toga što je povređen i Nikola Milutinov, srpski as i jedan od najboljih centara Evrope, koji bi posle dvomesečne pauze ipak trebalo da se vrati sledeće nedelje.

Dok je Olimpijakos trenutno na šestoj poziciji tabele Evrolige, sa skorom 18-12, jasno je da se aktivno sprema za učešće u plej-ofu, u kojem trener Jorgos Barcokas sigurno ima ozbiljne planove za Petruševa.

Filip je došao u Olimpijakos krajem novembra, posle kratke epizode u Americi i brzog rastanka sa Filadelfijom. U dresu Pirejaca u Evroligi prosečno postiže po 5,3 poena.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: