Košarka

GROBARI GA VREĐALI, JABUSELE SE JAVIO! Njegova objava izazvala još veći bes navijača Partizana

Autor Milutin Vujičić

Geršon Jabusele se javio nakon pobede Real Madrida u Beogradu i izazvao još veći gnev navijača Partizana.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Francuski košarkaš Geršon Jabusele zaigrao je prethodne večeri prvi put protiv Partizana od drugog meča plej-of serije Evrolige prošle sezone. Svi se dobro sećaju da je Jabusele u očaju bacio Dantea Egzuma o parket i napravio skandal kakav Evroliga dugo nije videla, što je na kraju "okrenulo" celu seriju i na kraju dovelo do toga da Partizan "prokocka" prednost od 2:0. Zbog toga, navijači su ga u "Areni" dočekali zvižducima i uvredama.

To ga nije poremetilo pošto je Jabusele bio jedan od najboljih igrača Real Madrida u pobedi nad Partizanom (88:76), imao je deset poena, sedam skokova i tri asistencije, dok se nije zaustavljao pred medijima u dvorani i na kraju se oglasio samo kratko na Tviteru: "Bog je uvek veliki, nemojte da zaboravite to!".


Mnogi su protumačili njegovu poruku kao da je "isterivao neku pravdu" zbog pomenute situacije u Madridu prošle godine, kada je suspendovan do kraja takmičenja, tako da su ga u odgovorima dočekale burne reakcije. "Tvoje postojanje je empirijski dokaz da Bog nije veliki", "Da li se pitaš zašto te 20 hiljada ljudi u dvorani toliko mrzi? Misliš li da su svi oni u krivu, a samo ti u pravu?", "Ti si sramota za profesionalnu košarku u svakom smislu", "Svinjo debela" i slične poruke pristizale su košarkašu Reala zbog ove objave.

Podsetimo, Mario Hezonja je dobro čuo šta su navijači Partizana pevali njegovom saigraču, a posle susreta se našalio da će mu obavezno prevesti šta je čuo i da će mu "i sam pevati to isto". 

Pogledajte i kako su Grobari dočekali Jabuselea u dvorani u kojoj je bilo više od 20 hiljada navijača:

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)