Košarka

HEZONJA SAŠI PSOVAO MRTVU MAJKU! Izgovarao užasne psovke sudiji - sve ga je razumeo!

Autor Mladen Šolak

Mario Hezonja potpuno izgubio kontrolu na utakmici Reala

Izvor: Sport klub/Screenshot/MN Press

Košarkaš Reala Mario Hezonja isključen je u završnici utakmice protiv Baskonije u plej-ofu Evrolige, zbog niza psovki i uvreda na račun slovenačkog sudije Saša Pukla. Hrvatski internacionalac tražio je prekršaj u jednoj situaciji pod košem protivnika, pri rezultatu 93:75.

Ostao je na parketu Hezonja, dobacivao je Puklu tražeći faul, a onda se nije smirio ni nakon dobijene tehničke. Seo je na klupu, gde su saigrači i treneri Reala pokušali da ga urazume jer je meč bio uveliko odlučen, ali nisu uspeli. Potpuno izgubivši kontrolu, Hezonja je nastavio da besni i posle isključenja, pa je na putu ka svlačionici zastao pred tunelom i okrenuo se ka Puklu, da bi ga dobro razumeo i pročitao sa usana šta mu je poručio.

"Je*em ti mrtvu mater", između ostalog je vikao evroligaški šampion sa Realom Slovencu. Pogledajte situaciju zbog koje je počeo da vređa Pukla.

Ova situacija nije uticala na pobedu Reala (101:90), posle koje branilac evro-titule jedini u plej-ofu ima prednost 2:0 posle prve dve utakmice i odlazi u Vitoriju sa dve "meč lopte". Hezonja je u drugom trijumfu ubacio sedam poena, uz šut za tri 1/4, a daleko najbolji igrač njegovog tima bio je Fakundo Kampaco sa 24 poena, sedam asistencija, četiri skoka i indeksom korisnosti 33.

U timu Baskonije srpski internacionalac Vanja Marinković ubacio je 20 poena za 32:42 minuta na terenu, ali njegovo sjajno veče u Madridu nije bilo dovoljno da tim Duška Ivanovića stekne vredni "brejk" pred meč u svojoj "Fernando Buesa" areni u sredu, 1. maja.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: