ČOVIĆ SE OGLASIO PRED FINALE ABA LIGE: Predsednik Crvene zvezde poslao poruku navijačima! (VIDEO)

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović javio se sa porukom navijačima pred mečeve sa Partizanom.

MN Press

Finale ABA lige počinje u ponedeljak uveče utakmicom Crvene zvezde i Partizana u hali "Aleksandar Nikolić", na parketu koji su crveno-beli izabrali kao domaći teren za završnicu sezone. Prethodnih dana bilo je mnogo pisanja o tome gde će se igrati finalna serija, zatim su sa raznih strana stizala saopštenja koja su zanimala čitav region, a na kraju se pred meč oglasio i Nebojša Čović.

Predsednik Crvene zvezde preko zvaničnog Jutjub kanala kluba sa Malog Kalemegdana poslao je poruku navijačima koji će na početku finalne serije pratiti meč Zvezde i Partizana. Čović je istakao da se tim cele sezone borio za povlašćeni položaj, odnsono prednost domaćeg terena, pa da je zbog toga još bitnije da se ne naseda na provokacije i ne ubacuju u teren predmeti kojima tu nije mesto!

"Celu sezonu smo se borili da izborimo pol-poziciju u ABa ligi i mislim da je važno da se naši navijači ponašaju u duhu fer-pleja. biće rigorozne kontrole, može da se uđe sa kartama i naravno da očekujem da zajedno dođemo do postavljenog cilja - osvajanja ABA lige. Kao što kažu sportski prijatelji, sve je viđeno i sve je jasno. Molim da ne nasedamo na bilo kakve provokacije, čak ni na provokacije kad krene zagrevanje. Da zajedno bodrimo našu ekipu i obezbedimo regularne uslove. Posle dugo razmišljanja odluka je Pionir jer je to naša kuća. Nažalost nismo uspeli da napravimo dogovor sa Arenom da uđemo u malu salu", rekao je Nebojša Čović i ponovio navijačima da ništa ne ubacuju u teren.

Nebojša Čović pred finale ABA lige  YouTube/KK Crvena zvezda Meridianbet

Podsećamo, finalna serija počinje u ponedeljak uveče, utakmicom pred navijačima Crvene zvezde u hali "Aleksandar Nikolić". Drugi meč će biti odigran na istom mestu, a zatim će Partizan biti domaćin trećeg i eventualnog četvrtog susreta u finalu regionalne lige. Ukoliko bude potrebe igraće se i peta utakmica, a prednost domaćeg terena tada će imati Crvena zvezda koja je bila bolje plasirana u ligaškom delu.

Ovo je treća godina u nizu kako o tituli u ABA ligi odlučuju Crvena zvezda i Partizan. Prvo je titula pripala crveno-belima pod komandom Dejana Radonjića, zatim je Partizan uzvratio osvajanjem trofeja koji je Željko Obradović čekao tri decenije, a sada je sve spremno za treći čin. Osvajač ovogodišnjeg izdanja ABA lige ima gotovo zagarantovano mesto u Evroligi naredne sezone, dok će poraženi morati da se nada pozivu najjačeg evropskog takmičenja. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Nebojša Čović o Nikoli Topiću  Mondo/Nikola Lalovic