Košarka

JOKIĆ JE NAJVEĆI "PREVARANT" U NBA LIGI! Snimak otkrio šta je Nikola smislio! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Srpski centar otkrio kako može da prevari sat, pa Denver pobeđuje zahvaljujući lukavstvu Nikole Jokića.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Minesota Timbervulvse (115:107) u ponedeljak ujutru i izjednačili na 2:2 u polufinalu Zapada, a nikola Jokić pokazao je čitavom svetu da je najbolji igrač na planeti. Bio je impresivan, samo u četvrtoj deonici postigao je 16 poena, a taj deo meča obeležio je i neverovatnim trikom koji je zapravo pomogao Denveru da stigne do pobede.

Ljubitelji košarke u SAD analizirali su poteze Nikole Jokića tokom poslednje deonice četvrtog meča Denvera i Minesote i zaključili da srpski košarkaš svaku priliku koristi da "skine" nekoliko sekundi sa sata, čak i kad se košarka zapravo ne igra. Neverovatna košarkaška inteligencija srpskog centra došla je do izražaja kada je Minesota počela da pritiska Denver, koji je morao da odbrani prednost.

"Nijedan igrač u NBA ligi nije tako efikasan ili očigledan u trošenju vremena kada njegov tim vodi kao Nikola Jokić. On to radi tako što odlaže vreme i tera sudije da broje do pet sekundi pre ubacivanja. Petlja sa loptom ili je doda sudijama, pa onda baci svojim saigračima. Potrošio je skoro minut vremena u četvrtoj četvrtini", piše u jednoj objavi na Tviteru, uz video snimak male prevare koju srpski košarkaš izvodi. Pogledajte šta radi:

Naravno, Nikola Jokić ne radi ništa zabranjeno. On je samo pronašao način da tu i tamo, povremeno, ukrade nekoliko sekundi i tako uspori igru kada je njegov tim u prednosti. To rivalima ostavlja manje vremena da se rezultatski vrate u meč, što je upravo i bio slučaj u četvrtoj deonici četvrte utakmice polufinalne serije na Zapadu. Iako je Minesota bila u naletu u finišu susreta, Denver je sačuvao prednost.

Ovo je drugo sitno lukavstvo koje je nikola Jokić pokazao na parketima u SAD tokom sezone. Još u ligaškom delu takmičenja videli smo nešto što mnogima ne bi palo na pmaet, jer je srpski centar tada trošio sekunde na potpune gluposti da bi stručni štab njegovog tima mogao na velikim ekranima u dvorani da odgleda snimak akcije pre nego što zatraži čelendž. Jokić je u tim prilikama nameštao opremu, vezivao pertle na patikama ili ćaskao sa sudijama, pre nego što trener Majkl Meloun donese odluku da li želi da arbitri pogledaju snimak spornog detalja.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: