Košarka

NE NASEDAJTE NA PROVOKACIJE DRUGOG KLUBA! Čović se oglasio pred drugi meč Zvezde i Partizana, spomenuo i Javora

Autor Nemanja Stanojčić

Nebojša Čović se oglasio pred drugi meč između Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: Printscreen/YouTube/KK Crvena zvezda

Finalna serija ABA lige počela je pobedom Crvene zvezde Meridianbet u prvom meču u Pioniru (85:82). Drugi okršaj "večitih" na programu je već u sredu od 19.30 časova, a pre tog duela oglasio se prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović koji je imao i molbu za navijače.

"Čestitam stručnom štabu i igračima na velikoj pobedi. Zahvaljujem se navijačima koji su imali razumevanje i za promenu Arena/Pionir. Izvanredno su se ponašali i napravili sjajan ambijent. Konstatovano je i u delegatskom izveštaju da je organizacija meča bila odlična, tako treba da bude i u sredu, u drugoj utakmici. Da ambijent bude još bolji kao i mere bezbednosti", rekao je Čović.

Nada se da će tribine da budu pune. "Ništa ne smemo da ubacujemo na teren, da ne bi bilo prekida. Ne treba nasedati na bilo kakve provokacije niti igrača niti pratnje koja ide sa njima iz drugog kluba. Dajte da dostojanstveno odradimo drugu utakmicu i da pokažemo kako možemo da napravimo dobar ambijent u Pioniru. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer je druga utakmica isto tako važna, kao i prva", zaključio je Čović.

Na zvaničnom sajtu kluba dodat je i deo izjave kog nema na prvobitnom snimku i dodaje se da "moli navijače da budu mudri, da ne reaguju na eventualne pokušaje sudije Damira Javora ili nekog drugog od sudija, nenamerne greške ili eventualne provokacije" i da se ponašaju kao u prvoj utakmici.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: