NEMAC JE NAJBOLJI ŠUTER NA SVETU! Srbija ga pamti sa Mundobasketa, ali ovo nikad niste videli!

Neverovatna serija nemačkog košarkaša koji podjednako dobro šutira levom i desnom.

Twitter/FCBBasketball/printscreen

Košarkaški klub Bajern objavio je na društvenim mrežama snimak svog igrača Andrasa obsta kako šutira trojke, a čak i navijači koji detaljnije prate njegovu karijeru ostali su u čudu. Nemački reprezentativac iskoristio je minut vremena da pogodi 20 uzastopnih trojki, ali na način koji verovatno nikada niste videli - prvih deset šutirao je desnom, a drugih deset levom rukom.

Svaki od upućenih šuteva pogađao je tačno gde treba, iako su retki sportisti koji podjednako dobro koriste obe ruke. Kada se na to doda da se Obst trkao sa vremenom, odnosno da mu su mu sekunde odbrojavale dok su njegovi pomoćnici računali koliko je trojki pogodio, njegov uspeh je još veći. Pogledajte impresivne šuteve nemačkog košarkaša:

Obst je ove sezone u Evroligi šutirao preko 40 odsto za tri poena. U dresu Bajerna iz Minhena pogodio je 47 trojki iz 115 šuteva, a o kakvom se strelcu radi najbolje je pokazao tokom Mundobasketa na kojem su Nemci osvojili titulu. Tokom čitavog turnira Obst je za tri poena šutirao gotovo 45 odsto, odnosno ubacio je 17 trojki iz 38 pokušaja. Na četvrtfinalnom meču protiv Letonaca šutirao je 3/6, u polufinalu protiv SAD postigao je čak 24 poena i za tri šutirao 4/8, a u finalu je Srbiji ubacio jednu trojku iz tri pokušaja. Taj meč završio je sa sedam poena.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Partizan Bajern  MONDO/Jana Desovski