ŽELJKU SE OVO NIJE DESILO 25 GODINA: Ovaj podatak pokazuje Partizanovu nemoć u finalu!

Trofejni trener Željko Obradović dugo nije izgubio plej-of seriju bez ijedne pobede.

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je osvojila titulu u ABA ligi pobedom na Partizanovom terenu, a u istoriji regionalnog takmičenja retko se dešavala takva situacija. Brejkovi nisu uobičajeni ni kada igraju najbolj isrpski timovi, pa je još čudnije što Partizan nije upisao nijednu pobedu u finalnoj seriji. Na kraju, najčudnije je što tim Željka Obradovića nije pobedio nijednom u finalu jer se najtrofejnijem evropskom treneru svih vremena čak 25 godina nije desilo da izgubi sve mečeve u jednoj plej-of seriji.

Poslednji put kada je neka ekipa savladala tim Željka Obradovića "sa nulom", trener Partizana radio je u Italiji. Bilo je to u plej-ofu tamošnjeg prvenstva, davne 1999. godine, kada je Vareze savladao Beneton iz Treviza (3:0) u finalnim mečevima. 

Od tada do danas Željko Obradović je pisao istoriju u svim zemljama u kojima je radio i na klupama svih timova koje je predvodio. Najduže se zadržao u Panatinaikosu sa kojim je godinama dominirao grčkom i evropskom košarkom, a zatim je Fenerbahčeu doneo prvu evropsku titulu u istoriji kluba.

Na kraju se 2021. godine vratio u Partizan, tim u kojem je završio igračku i počeo trenersku karijeru. U poslednje tri sezone sa crno-belima je osvojio ABA ligu u prethodnoj sezoni, kada je tim napravio veliki uspeh i plasmanom u četvrtfinale Evrolige, gde je tek nakon pet mečeva, velike drame i prokockane ogromne šanse poražen od Real Madrida, kasnijeg šampiona Evrope.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zvezda slavi titulu  MONDO