Uživo

REAL JE NAJBOLJI TIM U EVROPI! Surova dominacija, pa igranje sa živcima - ipak će braniti titulu!

Real Madrid će braniti titulu u Evroligi protiv Panatinaikosa.

Izvor: CLEMENS BILAN/EPA
23:20

Statistika!

Košarkaše Real Madrida do pobede u polufinalu Evrolige vodio je Džanan Musa sa 20 postignutih poena, a izuzetan doprinos imao je i Mario Hezonja sa 12 poena. Hrvatski košarkaš većinu poena postigao je na samom početku meča, kada su Madriđani stekli nedostižnu prednosti. Dvocifreni učinak ubeležili su još Geršon Jabusele i Vensan Poarje sa po 11 poena.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Alek Piters sa 23 poena, dok su Šekil Mekisik i Najdžel Vilijams-Gos dodali 17, odnosno 15 poena. Filip Petrušev postigao je pet poena na ovom meču i to u dva uzastopna napada, dok se nikola Milutinov nije upisao u strelce na utakmici. Srpski košarkaši nisu imali veliku minutažu - milutinov je na parketu proveo tek nešto više od 10 minuta, dok je Petrušev igrao manje od osam minuta.

23:14

KRAJ MEČA - 87:76!

Madridski Real savladao je Olimpijakos u drugom polufinalu Evrolige i na Fajnal-foru u Berlinu za titulu će igrati protiv ekipe Ergina Atamana. Ranije danas Panatinaikos je savladao Fenerbahče.

23:11

39. minut - KRAJ JE, 87:73!

Delovalo je da Olimpijakos ima snagu da se vrati, ali previše protraćenih napada dok su bili na devet poena zaostatka koštaće tim Jorgosa Barcokasa. Dve odlične reakcije Fakunda Kampaca u odbrani - iznuđen faul i ukradena lopta - uz doprinos Ljulja i Muse, dovoljni su da poslednji minut meča Real dočeka bez stresa.

Izvor: CLEMENS BILAN/EPA

23:05

37. minut - Olimpijakos propušta šanse, 81:72!

Imaju jednocifreni zaostatak igrači grčkog tima, ali i čak tri uzastopna napada u kojima nisu uspeli da postignu poene. Prvo su nepotrebno lopte izgubili Vilijams-Gos i Fal, a zatim Mekisik nije završio poenima napad u kojem je stigao do samog obračuna. Posle ofanzivngo skoka probao je i Piters, ali ni on nije bio precizan.

22:56

34. minut - Jednocifreni minus, 76:67!

Ostao je sam Najdžel Vilijams-Gos i pogodio za tri poena, a Olimpijakos je posle skoro 30 minuta košarke prišao na jednocifren zaostatak. Dovoljno je vremena da vidimo dramu u Berlinu, pa možda čak i potpuno izjednačenu utakmicu za mesto u finalu.

Izvor: CLEMENS BILAN/EPA

22:52

33. minut - Na sve odgovara Real, 76:64!

Daleko bolji meč od Olimpijakosa gledamo u drugom delu meča, ali ni to nije dovoljno za potpuni priključak. Kad je bilo najbitnije, početkom poslednje četvrtine, Serhio Ljulj i Geršon Jabusele poenima su održali distancu.

22:46

Kraj treće četvrtine - 71:58!

Uspeo je Real da se oporavi i treći period privede kraju poenima, ali Olimpijakos je nakon ove četvrtine mnogo bliži nego na poluvremenu. Imali su Grci fantastičan momentum, mogli da priđu i na jednocifren zaostatak, a to će svakako probati da urade i u poslednjem kvartalu.

22:41

28. mintu - Seče Mateo, 66:56!

Izgleda da nikada ne sme da se precrta Olimpijakos! Nastavlja se impresivna treća deonica grčkog tima, a Alek Piters pogađa trojku sa centralne pozicije za "samo" -10! Imajući u vidu da je Real imao čak i 25 poena razlike, ovo nam deluje kao egal meč.

22:37

27. minut - Topi se prednost, 63:51!

Kada pogledamo gde je sve bio Olimpijakos tokom ovog meča, ovo je fantastična pozicija. Istopili su sedam poena razlike tokom uvodnih minuta treće deonice, a Real Madrid živi samo od poena Džanana Muse!

Izvor: CLEMENS BILAN/EPA

22:31

23. minut - Bolja energija, 56:41!

Pokazao je znake života Olimpijakos kada se vratio iz svlačionice na početak treće deonice. Drže Real bez poena više od tri minuta, pogodili su dva puta za to vreme i razlika je samo 15 poena u korist Španaca!

22:11

POLUVREME - 56:37!

Neverovatno poluvreme odigrali su košarkaški Real Madrida u polufinalu Evrolige, na drugoj utakmici Fajnal-fora u Berlina. Imaju čak 19 poena prednosti pred odlučujućih 20 minuta protiv Olimpijakosa i veoma su blizu meča za titulu protiv Panatinaikosa.

22:00

17. minut - Debakl Olimpijakosa, 47:24!

Nikakav ritam ne može da pronađe grčki tim, a zaostatak za Realom samo raste. Da stvari budu gore po tim Jorgosa Barcokasa, španski tim je razigrao veliki broj igrača u drugoj deonici, pa sada čak šestorica košarkaša imaju šest ili više poena.

21:49

14. minut - Sve pogađa Real, 38:18!

Čak osam pogođenih trojki iz 11 pokušaja za košarkaše Real Madrida, koji su potpuno razbili Olimpijakos. Maksimalnih 20 poena razlike i novi tajm-aut Jorgosa Barcokasa, čiji se tim raspao za manje od 15 minuta finala.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

21:40

Kraj prve četvrtine - 28:10!

Izuzetna prva deonica Real Madrida na oba kraja terena rezultirala je sa čak 18 poena prednosti. Madriđani su bili impresivni u svakom segmentu, pa ova utakmica deluje kao već rešena, iako je prošlo samo deset minuta košarke.

Za sada su se istakli Mario Hezonja sa devet, odnosno Džanan Musa i Valter Tavers sa po šest poena.

21:35

7. minut - Petrušev i Milutinov!

Ništa ne polazi za rukom starterima Olimpijakosa, Real već ima dvocifrenu prednost (21:10), pa na teren dvojica srpskih košarkaša. Moraće Filip Petrušev i Nikola Milutinov da donesu mnogo energije grčkom timu.

Izvor: IPA / Sipa Press / Profimedia

21:32

6. minut - Duplo, 16:8!

Na početku meča Olimpijakos je držao izuzetno visok tempo, ali kada su stali momci u crveno-belom Real se odlepio na duplu prednost. Trener jorgos Barcokas morao je da reaguje tajm-autom nakon toga.

21:24

3. minut - Rešeta Real, 11:6!

Odmah na početku susreta Mario Hezonja i Džanan Musa pokazuju da je španski tim favorit za osvajanje Evrolige. Hrvatski košarkaš ubacio je dve trojke, momak iz BiH nadovezao se trećom za Real, pa Madriđani imaju pet poena prednosti nakon manje od tri minuta igre.

21:19

1. minut - Počinjemo!

Drugu utakmicu na Fajnal-foru u Berlinu počeo je napadom Real Madrid, ali je Fakundo Kampaco bacio pas u aut kada je tražio Marija Hezonju u ćošku.

21:10

Petorke!

Real Madrid: Kampaco, Musa, Hezonja, Endiaj, Tavares

Olimpijakos: Vokap, Kenan, Papanikolau, Piters, Fal

21:05

Sudijska trojka!

Utakmicu Reala i Olimpijakosa sudiće hrvatski arbitar Sreten Radović, a pomagaće mu Slovenac Damir Javor i Turčin Emin Mogulkoč.

21:00

Finale prošle sezone!

Real Madrid i Olimpijakos bili su učesnici Fajnal-fora i prethodne sezone, a tada su se ova dva tima sastala u finalu. Madridski tim bio je uspešniji, a isti slučaj bio je i 2015. godine. Isti akteri, ali u drugačijim ulogama, igrali su finale 2013. godine kada su se crveno-beli iz Pireja u Londonu domogli trofeja preko slavnog španskog kluba.

20:50

Panatinaikos pobedio!

Prisetite se kako je izgledao meč Panatinaikosa i Fenerbahčea, u kojem je grčki tim predvođen Erginom Atamanom napravio veliki korak ka evropskoj tituli.

20:45

Dobro veče!

Košarkaši Panatinaiksoa čekaju rivala u finalu Evrolige, a za drugo mesto boriće se Real Madrid i Olimpijakos. Drugi polufinalni meč u elitnom takmičenju evropskih košarkaških klubova počinje u 21:15, a vi ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos.

Ukratko

  • Real - Olimpijakos 87:76
  • Real - Panatinaikos u finalu
učitaj još +