Košarka

EVROLIGAŠI HOĆE JAGA DOS SANTOSA! Košarkaš Zvezde ima ponude da napusti Beograd!

Autor Dušan Ninković

Brazilac Jago dos Santos potpisao je ugovor na tri godine, a već posle prve mogao bi da promeni sredinu.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Košarkaši klub Crvena zvezda osvojio je ABA ligu ubedljivom pobedom u finalnoj seriji protiv Partizana (3:0), a brazilski košarkaš Jago dos Santos postao je MVP završnice u regionalnoj ligi. Očigledno to nije promakli timovima u Evroligi, pošto su sada najbolji evropski timovi zainteresovani za usluge plejmejkera crveno-belih.

Iako Jago ima još dve sezone ugovora sa Zvezdom, pouzdani italijanski insajder Andrea Kalconi tvrdi da bi ovog leta mogao da se desi rastanak! "Nekoliko timova iz Evrolige zainteresovano je za Jaga dos Santosa, ali on ima još dve godine ugovora sa Crvenom zvezdom i želi da ostane u Beogradu", napisao je Italijan. Za sada nisu navedeni klubovi koji prate organizatora igre koji je uspeo da se dokaže tokom prve evroligaške sezone.

Dos Santos je u Crvenu zvezdu stigao kao najbolji igrač nemačkog Ulma, ali na početku sezone nije imao pravi ritam. Bilo mu je potrebno da se privikne na Srbiju, Beograd i crveno-bele, a zatim i na daleko viši nivo košarke protiv najboljih timova Evrope. Nije mu prijao ni tretman kod Duška Ivanovića, pa je eksplodirao tek nakon promene na klupi, kada ga je "otključao" grčki stručnjak Janis Sferopulos.

Tokom debitantske sezone u Evroligi Jago dos Santos odigrao je 28 mečeva, uz prosek od 8,7 poena, 3,9 asistencije i dva skoka. U ABA ligi odigrao je 31 meč, uz prosek od 10,6 poena, 4,4 asistenciej i 2,5 skoka po utakmici.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: