Košarka

NANELI U ŠOKU ZBOG SMRTI BIVŠEG KOŠARKAŠA PARTIZANA (33): Uopšte ne mogu da verujem da moram ovo da pišem!

Autor Nikola Lalović

Dru Gordon je preminuo, a oglasili su se njegovi bivši klubovi, saigrači, prijatelji....

Izvor: MN Press

Tragične vesti o smrti Drua Gordona pogodile su kako Srbiju, tako i Sjedinjene Američke Države. Nekadašnji krilni centar Partizana bio je obožavan NCAA igrač, a takođe je bio jako cenjen i voljen u Denveru. Redovan je bio na mečevima svog brata Erona i upravo su Denver Nagetsi potvrdili tragične vesti o njegovoj smrti. Emotivno su se oprostili od njega u Koloradu.

"Organizacija Denver Nagetsa je šokirana vestima o tragičnoj smrti Drua Gordona. Dru je bio previše mlad da napusti ovaj svet, ali njegova zaostavština će živeti zauvek kroz troje predivne dece i njegove voljene. Naša srca su sa Eronom i porodocim Goordom u ovom izuzetno teškom trenutku", navodi se u saopštenju Denver Nagetsa. 

Javio se i koledž Nju Meksiko za koji je Dru Gordon nastupao dve godine nakon što se prebacio sa UCLA. "Slama nam srce vest o smrti Drua Gordona, krilnog igrača koji nam je pomogao da 2012. godine osvojimo titulu", navodi Nju Meksiko.

A kratko se oglasio i sadašnji košarkaš Partizana Džejms Naneli koji nije mogao da veruje da je njegov prijatelj preminuo. "Počivaj u miru Dru. Ne mogu uopšte da verujem da sam ovo morao da napišem", naveo je Naneli.

Dru Gordon je u Partizan došao 2012. godine u avgustu nakon što je završio koledž karijeru. Bio je u crno-belom do marta, pružao odlične partije u Evroligi i ABA da bi zatim prešao u Dinamo Sasari. Vrhunac karijere mu je bio 2014. godine kada je zaigrao u NBA ligi u dresu Filadelfija Seventisiksersa. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: