Košarka

ZVEZDA VEĆ IMA TIM ZA NAREDNU SEZONU: Pojačanja spremna, zna se kako će crveno-beli izgledati!

Autor Nikola Lalović

Deluje da je Crvena zvezda već uradila lavovski deo posla kada je u pitanju naredna sezona i sastav ekipe.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda će od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić" podići i treći trofej ove sezone. Nakon kraja godine u kojoj crveno-beli tim nije opravdao velika očekivanja u Evroligi ipak su osvojena tri trofeja i to će sigurno zadovoljiti navijače.

Prvo je u februaru u direktnom duelu sa Partizanom uzet Kup Radivoja Koraća, zatim su crveno-beli odbranili domaći teren i osvojili su ABA ligu, a sada su posle pobede u prvom meču finala Superlige za "zelenim stolom" dobili titulu prvaka Srbije pošto je duel prekinut u 23. minutu. Ipak očekuju crveno-bele velike promene, a sa bombastičnim pojačanjima se krenulo odmah!

KO DOLAZI?

Od ranije je poznato da će naredne sezone dres Crvene zvezde nositi Uroš Plavšić. Ovaj 25-godišnji centar je nakon NCAA karijere bio u Letnjoj ligi, a zatim je eksplodirao u Megi ove sezone. Pojaviljavao se na mečevima Crvene zvezde protiv Partizana u finalu ABA lige i pozdravom sa navijačima je indirekto potvrdio dolazak u Crvenu zvezdu.

Pominjala su se mnoga imena u međuvremenu, a najveće je svakako Nikola Kalinić. Kako zbog igračkih kvaliteta, tako i zbog svega što je uradio u prošlosti u crveno-belom dresu navijači najviše iščekuju ovo potencijalno pojačanje. Pominjali su se brojni košarkaši, pa i povratak Luke Vildoze, mada je to u međuvremenu demantovano, a odmah po osvajanju šampionske titule došle su informacije o dva američka beka. Jedan je nekadašnji plejmejker Partizana Kodi Miler Mekintajer za koga su crveno-beli spremni da plate i obeštećenje, a drugi je dosadašnji bek šuter Olimpijakosa Ajzea Kenan koji je prema poslednjim informacijama potpisao dvogodišnji ugvoor sa crveno-belima iz Beograda.

KO OSTAJE?

Produžili su ugovore Džoel Bolomboj i Rokas Gedratis koji su ostavili odličan utisak ove sezone, a čeka se da to urade i kapiten Branko Lazić i iskusni Miloš Teodosić za koje je nekoliko puta Nebojša Čović rekao da će imati ugovore u klubu dokle god to oni žele. Jasno je da ostaje Jago dos Santos koji je potpisao saradnju na tri godine, Nemanja Nedović kojiima ugovor na još godinu dana, Stefan Lazarević, Luka Mitrović. Videćemo kakva je situacija sa pozajmljenim Markom Simonovićem čiji se povratak u crveno-belo ne nazire, kao i sa Daliborom Ilićem koji ima još dve sezone potpisane saradnje sa crveno-belim, ali je na marginama tima.

KO IDE?

Jasno je da su svoju karijeru u crveno-belom završili Džavonte Smart, Fredi Gilespi i Majk Tobi. Teško da će Trej Tompkins produžiti saradnju sa crveno-belima, a videćemo i šta će biti sa Nikolom Topićem. Iako bi navijači hteli da on ostane deluje sve izvesnije da je njegova budućnost u NBA ligi. Adam Hanga takođe ima ugovor na još godinu dana, ali deluje da bi klub najradije da ga pošalje u neku drugu sredinu naredne sezone.

Ipak, za razliku od prošle sezone Crvena zvezda bi produžavanjem ugovora najboljim strancima i zadržavanjem domaćih igrača Zvezda deluje mnogo stabilnije nego na kraju prošle sezone kada su je napustili neki nosioci poput Fakunda Kampaca, Ognjena Dobrića i Luke Vildoze. Videćemo kako će izgledati crveno-beli sledeće sezone, mada deluje da je kostur tima već tu.

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: