Košarka

LAZIĆ ĆE BITI KAPITEN ZVEZDE I U 38. GODINI! Pao potpis, na Malom Kalemegdanu već najavili nove

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda produžila ugovor sa Brankom Lazićem na još dve godine.

Izvor: MN Press

Kapiten Crvene zvezde Meridianbet Branko Lazić produžio je ugovor sa voljenim klubom na još dve sezone. Rekorder po broju odigranih utakmica i osvojenih trofeja tako će ostati na Malom Kalemegdanu sve do svoje 38. godine, čime je potvrdio svoju vezu sa crveno-belima.

"Naš kapiten je ovim potpisom samo potvrdio ono što se zna odavno: sinonim za vernost, istrajnost, uspehe i čvrstinu Crvene zvezde u poslednjih 14 godina. Ovim potpisom naš kapiten će ostati u crveno belom dresu sa novim ugovorom punih 15 sezona, čime će preteći takođe legende našeg kluba Vladimira Cvetkovića, Dragišu Vučinića, i dosadašnjeg rekordera Slobodana Nikolića (14 sezona)", saopštili su iz Crvene zvezde.

Lazić je do sada odigrao 809 utakmica u dresu Crvene zvezde i osvojio je čak 25 trofeja, računajući i het-trik ove sezone. Ukupno, kapiten Zvezde je podizao sedam pehara ABA lige, devet titula prvaka Srbije, osam kupova Srbije i jedan Superkup ABA lige, dok je odigrao i najviše evropskih utakmica u istoriji kluba.

Uz sve to, Lazić je besprekoran defanzivac, ali i važan deo svlačionice, a iz Zvezde već najavljuju da je sada prioritet produžetak saradnje domaćim igračima. Prethodno su to učinili stranci - Gedraitis i Bolomboj - dok je u međuvremenu stigao i Plavšić.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)