Košarka

SRBIJA U NAJJAČEM SASTAVU IDE PO ZLATO! Pešić saopštio spisak - tu je i Nikola Jokić!

Autor Dušan Ninković

Poziv dobili i igrači iz NBA lige, među njima i MVP!

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Košarkaška reprezentacija Srbije ide po medalju na Olimpijskim igrama u Parizu! Selektor Svetislav Pešić saopštio je spisak igrača na koje računa, a dovoljan je samo jedan pogled da se zaključi kako su najbolji srpski košarkaši tu - spremni da nacionalnom timu donesu još jedno važno odličje.

Od igrača koji su pre nešto više od pola godine blistali na Mundobasketu na Filipinima primetan je izostanak Stefana Jovića, ali je sada na spisku ime igrača koji tada nije bio u reprezentaciji. Kao što se i pretpostavljalo - Nikola Jokić će ovog leta igrati za Srbiju.

Na spisku igrača selektora Svetislava Pešića nalaze se: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Košarkaška reprezentacija srbije obezbedila je plasman na Olimpijske igre ulaskom u finale Mundobasketa na Filipinima, odnosno plasmanom među dve najbolje evropske selekcije na tom takmičenju. To znači da će za razliku od većine nacionalnih timova u Evropi propustiti kvalifikacije za Pariz, jer već ima zagarantovano mesto.

Reprezentacija će u grupi C igrati protiv SAD, Južnog Sudana i još jednog tima koji će biti poznat tek kasnije, nakon što kroz kvalifikacije izbori plasman na Olimpijske igre.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: