Košarka

ZVEZDIN PROMAŠAJ OPET IDE U ŠPANIJU! Zna se koji tim hoće Majka Tobija!

Autor Dušan Ninković

Nakon veoma loše sezone u dresu Zvezde, Majk Tobi blizu povratka u Španiju.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je završila saradnju sa Majkom Tobijem, a samo nekoliko sati nakon što se na društvenim mrežama zahvalila centru koji nastupa za Sloveniju priča se o novom klubu bivšeg igrača Barselone. Amerikanac sa slovenačkim pasošem navodno je veoma blizu povratka u Španiju, pošto je Gran Kanarija već pokazala interesovanje za njegove usluge.

Kako prenosi španski novinar Čema De Lukas, Gran Kanarija je spremna da angažuje Majka Tobija, koji bi tako imao priliku da se vrati na sebi veoma dobro poznat teren. Nakon sezone u Crvenoj zvezdi, koja je za crveno-bele bila uspešna, ali njemu na ličnom planu i nije donela mnogo, to bi možda bio pravi potez za Tobija.

Ipak, loše partije u dresu Crvene zvezde za koju je postizao 3,7 poena i imao 2,3 skoka u Evroligi nisu uticale na njegov status u nacionalnom tmu. Majk Tobi se našao na spisku reprezentacije Slovenije za kvalifikacioni turnir pred Olimpijske igre, a ukoliko ekipa predvođena Lukom Dončićem izbori plasman u Pariz verovatno će naturalizovani košarkaš putovati i u Francusku.

Da bi Slovenija zabeležila zapažen rezultat ovog leta, Majk Tobi bi morao da igra daleko bolje nego prethodnih meseci, kada je u potpunosti ispao iz rotacije u Crvenoj zvezdi. Iako je prethodnog leta stigao veliko pojačanje, na kraju nije ni bio licenciran za Superlige Srbije, takmičenje u kojem je Zvezda objedinila tri domaća trofeja.

Majk Tobi je rođen u gradu Monro u saveznoj državi Njujork, a pohađao je koledž Virdžinija. Nije izabran na draftu ali se kroz tim u Razvojnoj ligi izborio za malu ulogu u Šarlotu, pre nego što je stigao u Evropu. Igrao je kasnije za Valensiju, Tenerife, ponovo Valensiju i Barselonu, pre dolaska u Beograd.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: