Košarka

"U SRBIJI POSTOJI PRITISAK, TO JE LOŠE ZA MLADE IGRAČE!" Nemanja Nedović: Teško je meni, a tek njima!

Autor Nikola Lalović

Nemanja Nedović je govorio o tome koliko je nezgodno za mladog igrača da se nosi sa igranjem u Srbiji.

Izvor: MN Press

Danilo Anđušić i njegov brat Lukapredstavili su svoj košarkaški kamp koji će biti održan od 1. do 13. jula u Kovilovu, a tom prilikom gost je bio Nemanja Nedović. Između ostalog košarkaš Crvene zvezde govorio je i o pritisku koji postoji kada se igra u najvećim klubovima u državi i kolika je to prepreka za stvaranje novih mladih igrača. 

"Pritisak definitivno postoji u ovoj državi, u našoj ligi, mislim da se tu gubi talenat i kreativnost kod tih mlađih igrača. Mislim da se pravi greška jer se preskaču jako bitne stvari radi pripreme igrača za prvi tim, što pre da ih spreme za prvi tim. E onda kao ispunjava se neka norma i tu se prave greške i gubi se mnogo igrača. Uskraćuje se taj deo koji je jako bitan za mladog igrača. Jako je teško nositi se sa pritiskom, pogotovo za mladog igrača. Teško je za mene koji sada punim 33 godine. Znao sam šta me čeka i pripremao sam se mentalno pre svega i teško je. Na svima zajedno je odgovornost da tim mladim igračima učinimo taj prelazak iz juniorskog u seniorski staž što bezbolnijim", naglasio je košarkaš Crvene zvezde. 

Na otvaranju su gosti bili nekadašnja reprezentativka Srbije Sonja Vasić, naša olimpijka i osvajačica srebra na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine Ivana Maksimović Anđušič, a Nedović se prisetio i početaka prijateljstva sa velikim rivalom sa terena.  "Juniorska reprezentacija? Kadetska! Mene su prebacili te godine sa starijima da igram i propustio sam zlato", a onda je istakao koliko su košarkaški kampovi bitni za razvoj mladih igrača. 

"Ja sam počeo sa košarkom u Italiji i prvi kamp u Srbiji koji sam posetio bio je na Zlataru, a mi smo živeli u Novoj Varoši pa nam je bilo blizu. Lepa su sećanja, znam koliko to klincima znači i jako mi je drago što se Danilo odlučio za ovaj korak. Što više dece treba da posećuje takve kampove i da stvara prijateljstva koja traju ceo život", naglasio je on, 

Šuterski kamp Danilo Anđušić održaće se u Kovilovu od 1. do 13. jula, a na njemu će biti dečaka i devojčica. Osim samih treninga i rada sa košarkaškim stručnjacima tu će biti i rad sa nutricionistom, psihologom, finansijskim savetnikom i brojne druge edukativne radionice. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: