Košarka

NI PARTIZAN, NI REAL MADRID, HEZONJA IMA NOVI TIM! Odjeknula najveća transfer-bomba Evrolige, vratio se kući

Autor Mladen Šolak

Potpuni obrt u pregovorima i transfer koji će zatresti Evropu!

Izvor: EPA-EFE/Filip Singer

Mario Hezonja ide u Barselonu! Iako je dovođen u vezu sa Partizanom, za koji navija od detinjstva i iako je pre nekoliko dana da će ostati u Realu, hrvatski as vratiće se u tim u koji je ponikao.

Prema pisanju "Marke", Hezonja (29) potpisao je ugovor sa Barselonom na četiri godine i to je epilog neuspešnih pregovora Reala i košarkaša iz Dubrovnika. "Nije uspeo da nađe zajednički jezik sa klubom i zato će se vratiti u tim koji je bio njegov dom od 2012. do 2015. godine. Blaugrana je ovako zadala snažan udarac nakon sezone u kojoj je ostala praznih ruku", objavio je taj portal.

Mnoge će iznenaditi ova odluka bivšeg igrača Orlando Medžika, Njujork Niksa, Panatinaikosa i Uniksa, pre svega zato što je minulog vikenda, posle osvajanja titule sa Realom, govorio o "kraljevskom klubu" kao o svojoj porodici. "Sad počinje deo sezone u kom će kancelarije da rade svoj deo posla. Osećam se kao kod kuće, kao da su ovi ljudi ovde moja porodica. Pokazali su mi ljubav i kada su drugi pričali laži o meni i voleo bih da im za to vratim osvajanjem još mnogo trofeja.”

Iako su mu se navijači Partizana nadali ovog leta, pred njima će i dalje igrati kao gostujući košarkaš. Pogledajte kako su ga dočekivali u Beogradskoj areni:

Mario Hezonja igrao je u Zagrebu kao tinejdžer, a 2012. je prešao u Barselonu, u njoj debitovao u Evroligi, a 2015. je otišao u NBA ligu i ostvario san da nastupa u Sjedinjenim Državama. U Evropu se vratio u Panatinaikos, pa Uniks, a najuspešniji je bio u Real Madridu, sa kojim je prošle godine postao prvak Evrope i to kao jedan od lidera ekipe Ćus Matea. Sada je vreme da zatrese Stari kontinent i da postane prva krilna opcija "Blaugrane", nakon rastanka španskog velikana i srpskog košarkaša Nikole Kalinića, koji će se izvesno vratiti u Crvenu zvezdu.

(MONDO - M.Š)