Košarka

KAKO ĆE IZGLEDATI TIM SRBIJE? LOŠE VESTI BRINU! Jedna pozicija u timu je sve veći problem pred Olimpijske igre

Autor Nikola Lalović

Svetislav Pešić je javnosti na uvid dao širi spisak reprezentacije Srbije za Olimpijske igre, a on se izgleda sam skraćuje. Nadajmo se da to ipak nije tako.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/MN Press/Youtube/FIBA Media

Početak priprema reprezentacije Srbije za Olimpijske igre u Francuskoj zakazan je za 24. jun, mada će i nekoliko dana ranije pojedinci stići da rade sa selektorom Pešićem i njegovim stručnim štabom. Zatim slede mečevi protiv Holandije 5. i Turske 7. jula koje javnost neće moći da vidi, a zatim nas očekuje duel sa Francuskom u Lionu 12. jula, Australijom 16. jula i SAD 17. I onda počinje ono glavno.

Selektor Svetislav Pešić je objavio spisak potencijalnih kandidata za nacionalni tim i na njemu se našlo 16 imena, ali nažalost je spisak počeo sam da se skraćuje. Samo nedelju dana pred početak priprema, već ima bojazni da bi dvojica igrača na sličnim pozicijama mogla da otpadnu.

Već smo videli da se Nikola Kalinić povukao iz nacionalnog tima, a da zbog porodične situacije nije mogao Pešić da računa na Stefana Jovića. Izabrao je 16 igrača za širi spisak, a deluje da je on već skraćen na 15 i da postoji bojazan da je trenutno samo 14 igrača spremno da nastupi.

VLADIMIR LUČIĆ - NIŠTA OD OLIMPIJSKOG KRAJA?

Izvor: MN Press

"Imao sam cilj da završim karijeru u reprezentaciji nastupom na Svetskom prvenstvu i plasmanom na Olimpijske igre i da tamo završim kao 35-godišnjak. Nažalost, zbog povrede koja se dogodila nisam mogao da igram na Svetskom prvenstvu. Ako sam dovoljno zdrav Olimpijske igre u Parizu neće biti ni dovedene u pitanje za mene. Nadam se da ću biti", rekao je ranije ove sezone Lučić, ali navodno on nije u dovoljno dobroj situaciji da može da zaigra u Lilu i na Olimpijskim igrama završi svoju sjajnu reprezentativnu karijeru. Naravno kako ta informacija nije zvanična, nadamo se da je situacija ipak dosta bilja i da će Pešić moći da računa na njega. Sve će se znati uskoro, jer vremena svakako ponestaje.

NIKOLA JOVIĆ - ČIZMA KOJA NAS JE DIGLA NA NOGE!

Izvor: Espreso/Tamara Trajković

Sjajno je odigrao kao startna "četvorka" Svetsko prvenstvo u Manili Nikola Jović, a sada je zabrinuo navijače nacionalnog tima Srbije kada se pojavio na aerodromu "Nikola Tesla" sa ortopedskom čizmom na nozi. Čekamo da vidimo kakvo je stanje sa njegovom povredom, ali ako zaista otpadnu dvojica krilnih igrača to bi praktično rešilo sve dileme oko spiska!

ŠTA AKO NE MOGU?

Izvor: Enric Fontcuberta/EFE

U slučaju da Svetislav Pešić mora da računa na tim bez Vladimira Lučića i Nikole Jovića na poziciji krilnog centra u ostaju Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev i Dejan Davidovac kao opcije. Takođe na krilu su opcije i Vanja Marinković i Ognjen Dobrić, Marko Gudurić...

KO JE NA SPISKU ONDA?

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Na spisku selektora Svetislava Pešića, u slučaju da su povrede ovog dvojca takve da ne mogu da se stave na raspolaganje nacionalnom timu su Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić. To je 14 imena i dvojica bi u tom slučaju bili prekobrojni kada Pešić bude "sekao" pred Igre. Nadamo se da na kraju ipak neće biti povrede te koje će oblikovati tim Srbije, već da će ga formirati isključivo vizija igre koju zamisli i organizuje selektor Pešić. Da dočekamo Lil zdravi i spremni, to je najvažniji preduslov za bilo kakav uspeh.

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: