Košarka

POGAZIO REČ DATU ŽELJKU, OBILO MU SE O GLAVU! Pobegao iz Partizana, a sad ga oterali iz kluba sa dve rečenice!

Autor Nikola Lalović

Jamu Madaru se odlazak iz Partizana nikako nije isplatio.

Izvor: MN Press

"Rastali smo se sa našim košarkašem Jamom Madarom koji je nastupao za Fenerbahče u sezoni 2023/24. Želeli bismo da se zahvalimo Jamu Madaru na njegovom doprinosu porodici Fenerbahčea i da mu poželimo uspeh u novom periodu karijere", navodi se u novoj vesti na sajtu Fenerbahčea. 

Izraelski plejmejker koji je pretprošle sezone igrama u dresu Partizana zaradio nagradu za zvezdu u usponu Evrolige je ove sezone u jako ograničenoj minutaži  imao 4,3 poena i 2 asistencije po meču, Dok je Dimitris Itudis koji ga je i doveo u klub bio prvi trener igrao je, a onda se trajno preselio na klupu. 

Odlazak Madara iz Partizana u Fenerbahče pokrenuo je veliku lavinu. Klub je pokvario odnose sa njegovim menadžerom Miodragom Ražnatovićem, a prema rečima Željka Obradovića i sam Madar nije održao datu reč i ispoštovao dogovor koji je klub imao sa njim na kraju pretprošle sezone. 

"Data reč je meni važnija od bilo čega drugog. Vrlo smo otvoreno razgovarali sa igračima na kraju prošle sezone, otvoreno smo rekli šta klub kome može da ponudi. Ovo je idealna prilika da se javno zahvalim Panteru, Ledeju, Naneliju, Koprivici i Avramoviću koji su produžili ugovore. (...) U slučaju Madara ne mogu da kažem da je sve bilo iskreno. Doleteo je iz Tel Aviva da bi pričao sa mnom. Sedeli smo oko dva sata u kafiću blizu moje kuće i pričali o planovima, nije bilo govora o bilo čemu drugom osim minutaže, prilike da igra, planovima, zahvalnosti, napretku koji je ostvario. Rastali smo se, a ja sam tad otišao na trenersku kliniku", rekao je Željko Obradović u jednom od intervjua povodom odlaska Madara.

O toj temi se naravno oglasio i Fenerbahče i pomoćnik generalnog direktora kluba je istakao da je Madar u klub došao kao slobodan igrač. "Madar je imao određeni proces u ugovoru sa svojim klubom. Nama je ponuđen kao slobodan igrač. Naš trener Itudis direktno je kontaktirao Željka Obradovića. Nismo uradili ništa nelegalno. Dodali smo u naš tim slobodnog igrača", rekao je Janije.

Nekada ljubimac navijača Madar je u Beogradu nakon svega dočekan zvižduicima, psovkama i uvredama od strane navijača, dok je sa druge strane sa saigračima sačuvao odličan odnos. "Madar je bio tu u toj situaciji, voleo bih da je neko drugi bio na njegovom mestu, ali šta je tu je. Na terenu smo protivnici. I sa bratom kada igram 1 na 1 'zakrvimo', nema prijateljstva na terenu. Madar je brat i tako će uvek biti", rekao je Danilo Anđušić posle meča u kome je Izraelac promašio za pobedu Fenerbahčea nad timom iz Beograda. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: