Košarka

ŽELJKO PRAVI NOVI PARTIZAN! Crno-beli kreću ispočetka, svi čekaju "bombe" u Humskoj!

Autor Nemanja Stanojčić

Željko Obradović pravi novi tim Partizana za novu sezonu. Očekuju se ona prava pojačanja...

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press

Partizan kreće ispočetka, to je jasno posle dešavanja u prethodnom periodu i velikog broja odlazaka. Ko će da ostane? Ko će da dođe? Šta je plan Željka Obradovića i stručnog štaba? To su samo neka od pitanja na koja bi odgovor trebalo da stigne relativno brzo. Nema previše vremena za gubljenje i čekanje, prvenstveno zbog toga što oni najbolji i najvredniji igrači brzo biraju klubove.

Prema trenutnom stanju pod ugovorom sa Partizanom su četvorica igrača Aleksa Avramović, Bruno Kaboklo, Balša Koprivica i Zek Ledej, s tim što se spekuliše da je posle Kevina Pantera i Ledej odlučio da ode i da će potpisati ugovor sa Armanijem. Dok se to ne dogodi, zvanično je pod ugovorom. Tu je i Mateuš Ponitka pošto crno-beli imaju pravo da produže saradnju, odnosno u ugovoru postoji opcija na "+1".

Objavljen je i raspored ABA lige koja kreće 20. septembra što će dodatno da "ubrza proces", Evroliga počinje 3. oktobra i tamo će se naći dva najveća srpska kluba. Sada sledi period u kom će morati više da se radi u kancelarijama.

KO ĆE DA OSTANE?

Ovako je izgledao sastav Partizana u nedavno završenoj sezoni: Džejlin Smit, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Kevin Panter, Balša Koprivica, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz, Džejms Naneli, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski i Bruno Kaboklo.

Pregovori se vode sa Smitom i on je zainteresovan da ostane, Avramović ima ugovor, Panter je otišao u Barselonu, Ledej je na meti Armanija, Koprivica takođe ima ugovor. Smailagiću Partizan sprema novi ugovor, ali ga hoće i Baskonija. Jaramaz ide u CSKA, Naneli je u Americi i male su šanse da će nositi crno-beli dres naredne sezone.

Trifunović i Anđušić su bez ugovora i još uvek nije poznato da li će da im se ponudi produžetak saradnje. Ponitka ima "+1" opciju. Doužer se izvesno neće vraćati, kao ni Kaminski, dok je Kaboklo pobegao u domovinu pred početak finalne serije, ali je predsednik kluba Ostoja Mijailović istakao da će on ostati u klubu i da će zbog toga da plati kaznu.

KADA STIŽU "BOMBE" U DRIM-TIM?

Mijailović je nedavno poručio da će Partizan za narednu sezonu da uradi bolji prelazni rok i da će da napravi drim-tim. Ko će da bude u toj ekipi? To svi navijači Partizana čekaju. Te prave "bombe". Već neko vreme priča se o Mariju Hezonji. Nikada nije krio da navija za crno-bele, ali poslednje informacije govore da je blizu produžetka saradnje sa Realom, mada je jasno da se kod njega ništa ne zna dok ne bude zvanično.

Spominjao se i Čima Moneke, mada je on donekle demantovao dolazak. Majk Džejms je bio među igračima koji su se dovodili u vezu sa Humskom, ali je produžio ugovor sa Monakom. Vejd Boldvin iziabrao je Fenerbahče, Džoš Nibo ide u Armani, Johanes Fojtman se spominje takođe.

Za sada je stigao Vanja Marinković i on je potvrđen kao pojačanje na zvaničnom sajtu kluba. Navodno će uskoro njegovim stopama i Arijan Lakić, dok je Aleksandar Aranitovć otišao u Španiju.

Luka Vildoza se spominje i nije jedini. Ima još imena, poput Najdžela Vilijamsa Gosa, Ti Džeja Šortsa, Darijusa Tompsona, Ifea Lundberga...

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: