Košarka

PARTIZAN U DANU DOVEO POLA TIMA! Bomba za bombom u Humskoj, pljušte NBA potpisi!

Autor Nikola Lalović

Partizan je u danu sredio tri velika pojačanja!

Izvor: EPA-EFE/YOAN VALAT

Partizan je predstavio Ifea Lundberga, a istoga dana je završio još dva NBA pojačanja! Kako navodi "Sport klub" u narednim danima će se ozvaničiti saradnja sa Frenkom Ntilikinom i Sterlingom Braunom!

Ntilikina ima korene iz Afrike, preciznije iz Ruande, a do skora je bio redovan reprezentativac Francuske. Bio je olimpijski vicešampion sa "trikolorima", ali posle neigranja u NBA ispao je iz tima. Visok je 193 centimetra, igra na poziciji plejmejkera i nakon početaka u Strazburu na draftu je izabran kao osmi pik 2017. godine. Igrao je za Njujork Nikse do 2021. godine, a 

Nilikina, olimpijski vicešampion sa Francuskom u Tokiju 2021, počeo je profesionalnu karijeru 2015. u Strazburu gde je ostao do 2017. i odlaska na draft. Njujork Niksi su izabrali 193 cm visokog plejmejkera kao osmog pika, a za franšizu iz Velike jabuke igrao je do 2021. Zatim je bio rezerva Luki Dončiću u Dalasu, pa je igrao za Šarlot Hornetse. 

Drugi NBA igrač koji dolazi u Partizan je Sterling Braun! Krilni košarkaš je takođe biran na draftu 2017. godine, a igrao je za Milvoki, Hjuston, Dalas, ali i za nekoliko timova u razvojnoj ligi. Prošle godine je igrao u Evroigi za Albu gde je bio jedan od boljih igrača sa 11,2 poena, 3,3 skoka i 2,4 asistencije po meču.

Izvor: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: