Partizan nastavlja sa pojačanjima za novu sezonu, u kojoj će se ponovo nadmetati protiv najboljih evropskih timova. Na društvenim mrežama crno-beli su najavili potpis novog igrača, a već sada je jasno da je reč o iskusnom danskom beku Gabrijelu "Ifeu" Lundbergu, bivšem košarkašu CSKA iz Moskve, Finiks Sansa i Virtusa iz Bolonje!

Lundberg će postati drugo pojačanje Partizana za narednu sezonu, nakon što je paraf na višegodišnji ugovor sa klubom stavio povratnik Vanja Marinković, najmlađi kapiten u istoriji crno-belih. Njih dvojica praktično igraju na istoj poziciji, pošto obojica mogu da nastupaju na mestu beka šutera, a jasno je da će Partizan u narednim nedeljama morati da angažuje još pojačanja na bekovskim pozicijama.

Za početak, u klub je stigao košarkaš koji je u prethodnoj sezoni odigrao dve impresivne partije protiv Partizana - Virtus je dva puta savladao srpskog predstavnika u Evroligi, a Ife Lundberg oba puta bio među najzapaženijim igračima na meču. Postizao je poene u samoj završnici mečeva, a na njegove koševe Partizan nije imao odgovor. Pogledajte neke od detalja iz njegove karijere:

MN Press Novi košarkaš Partizana.

Gabrijel "Ife" Ludnberg igrao je za Kopenhagen i Horsens u rodnoj Danskoj, zatim za Manresu i Tenerife u Španiji, pa poljsku Zjelonu Goru, CSKA iz Moskve, veoma kratko Finiks Sanse u NBA ligi i na kraju Virtus. Iz redova italijanskog tima, koji takođe nosi crno-bele dresove, Danac stiže u Partizan.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Kurir Igrači Partizana kod navijaca