Košarka

ZVEZDA ČEKA SAMO JOŠ JEDNO IME: Tim je gotov i zna se ko je glavni, ali sada se traži ključni čovek!

Autor Nikola Lalović

Nikola Kalinić i Miloš Teodosić će biti lideri, Majk Daum je došao da zatvori rupu, a Ajzea Kenan da ponudi poene. Ipak Crvena zvezda još uvek čeka ključno pojačanje.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je nastavila sa pojačanjima i sada deluje da je na korak od sklapanja tima za narednu sezonu, Stigao je Majk Daum, iskusni 28-godišni krilni centar koji je prošlu sezonu završio u Anadolu Efesu. On deluje kao zamena za Majka Tobija, mada se svi u crveno-belom nadaju da će se pokazati bolje od nekadašnjeg reprezentativca Slovenije.

Daum je zapravo debitovao u Evroligi prošle sezone kada je u 11. kolu zaigrao protiv Crvene zvezde u "ArenI" i tada je pogodio svoj prvi šut i došao do 10 poena i dva skoka. Sada će prvu šansu da odigra kompletnu sezonu u Evroligi imati upravo u "Areni" i u Beogradu.

Amerikanac je četvrto pojačanje crveno-belih posle Uroša Plavšića, Ajzee Kenana i Nikole Kalinića, a deluje da samo još jedan igrač nedostaje da se sve "skocka" u timu crveno-belih.

DAUM POPUNJAVA VELIKU RUPU!

Izvor: EPA - EFE/JAVIER LIZON

Mučila se Crvena zvezda da nađe pravog igrača na pozicii krilnog centra dugo. Prošle sezone je na kraju zablistao Dejan Davidovac, ali ni on u većem delu sezone nije igrao prema očekivanjima. U ABA ligi je Majk Tobi imao dobrih izdanja, dok u Evroligi nije puno davao, a Dalibor Ilić je pokazao samo da može da bude koristan kao rezerva. Ni prethodnih sezona sa Benom Bentilom i Eronom Vajtom se crveno-beli nisu usrećili, a prošle sezone je na kraju data šansa i veteranu Treju Tompkinsu. Upravo se ovim dolaskom izgleda rešava sudbina Tompinsa, teško je verovati da će mu se dati nova šansa.

TIM JE GOTOV, FALI SAMO PLEJ!

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Kada se pogleda na papiru, sada Crvena zvezda ima kompletan sastavu, fali joj samo plejmejker! Centarske pozicije su popunjene sa Plavšićem, Mitrovićem i Bolombojem, uz Dauma na četvorci su tu Davidovac i Ilić, a na krilu Crvena zvezda ima Kalinića, Gedraitisa, ali i Lazarevića. Bekovi su Nedović, Lazić i Kenan, a na mestu pleja je siguran samo Miloš Teodosić. On je produžio ugovor i sigurno ćemo ga gledati u crveno-belom naredne sezone. Što se tiče Nikole Topića on ide u Ameriku da bi se oporavljao od povrede, a Jago dos Santos ima mnogo ponuda mada želi da ostane u klubu. Sada je najbliži da ostane u Beogradu, što bi značilo da za sada nedostaje jedan plej i to vrlo verovatno - prvi. 

ČEKA SE I ZVANIČNO

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Naravno tu su i situacije sa igračima koji nisu zvanično napustili klub. Čeka se da se ozvaniči rastanak sa Trejom Tompkinsom, kao i da se vidi da li če Adam Hanga možda čak ostati da bude veteran sa kraja klupe ili će se naći rešenje za njegov odlazak iz kluba. Takođe se pominjalo i da je vreme da klub napusti Dalibor Ilić, ali deluje da bi mogao da ostane i da se još jednu sezonu bori za minute pod košem.

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: