Košarka

DUBAI ZVAO ZVEZDU I DVA VELIKANA! Crveno-beli pre Evrolige igraju protiv najboljih u Evropi!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda bi se za novu sezonu mogla pripremiti u Dubaiju, protiv najboljih evropskih timova.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde i naredne sezone igraće u Evroligi, a klupski čelnici već su počeli sa sastavljanjem tima za sledeću takmičarsku godinu. U klub su stigli Uroš Plavšić, Ajzea Kenan, Nikola Kalinić i Majk Daum, a samo još nekoliko potpisa deli crveno-bele od kompletiranja igračkog kadra. Početak priprema još nije blizu, ali se već sada zna da bi Zvezda mogla da igra na izuzetno jakom turniru protiv najboljih evropskih timova.

Kako prenosi grčki "SDNA", novi učesnik ABA lige Dubai rešio je da organizuje jedan od najjačih turnira u pripremnom periodu, a Crvena zvezda mogla bi da dobije pozivnicu za Ujedinjene Arapske Emirate. Navodno, Dubai želi da pred svojom publikom, koja nema često priliku da gleda zvezde evropske košarke, predstavi aktuelnog šampiona Evrope Panatinaikos, učesnika finala Evrolige Real Madrid i na kraju Zvezdu!

Po informacijama grčkog medija Panatinaikos i Real Madrid već su prihvatili ponudu Dubaija, a očekuje se da isto uradi i Crvena zvezda. Posebno kada se ima u vidu da je jedan od direktora Dubaija Đorđe Đoković, brat najboljeg tenisera svih vremena, svojevremeno redovno pratio mečeve crveno-belih u elitnom evropskom takmičenju.

Ostaje samo da se vidi da li se Dubai opredelio za turnir na kojem će se naći četiri učesnika koja su već poznata ili bi još neki timovi mogli da se takmiče na prestižnom turniru pred početak sezone. Kako god da bude tim Janisa Sferopulosa mogao bi da ima fantastične provere protiv timova koji su se nedavno borili za titulu u Evroligi, a sada će Zvezdu "spremiti" za novu sezonu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: