PARTIZAN GA PRECRTAO, NBA TIM NIJE! Iz Srbije ide u SAD - da se bori za titulu protiv Jokića!

Američki košarkaš se nakon jedne sezone u Evropi vraća u SAD.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Plejmejker Partizana u prethodnoj sezoni, američki organizator igre Pi Džej Doužer, novi je košarkaš Minesota Timbervulvsa, prenosi naupućeniji NBA novinar Adrijan Vojnarovski! Po rečima novinara ESPN Amerikanac će potpisati jednogodišnji ugovor sa timom koji je prethodnu sezonu završio u finalu Zapadne konferencije.

Ekipa Minesote savladala je Denver nagetse, tim u kojem je Doužer igrao tokom prvog mandata u NBA ligi, i tako sprečila Nikolu Jokića da sa svojim timom odbrani šampionski prsten u najjačoj ligi na svetu. Minesota nije mogla da šampionske titule, ali svakako to planiraju da urade u narednim godinama.

Doužer bi mogao da bude jedan od aduta, a u Mineapolisu su se verovatno vodili primerom Dalasa. U finalu Zapdne konferencije izgubili su od Maveriksa u čijim je redovima bio Dante Egzum, takođe bivši košarkaš Partizana. On je iz NBA stigao u Beograd da "oživi" karijeru, a zatim se vratio i počeo da prikazuje veoma zrele partije na najviše nivou. Ukoliko Doužer, kojeg su povrede sprečile da ostavi jači utisak u NBA, ponovi nešto takvo, Minesota će imati ogromnu korist od njegovog dolaska u tim.

Tokom prethodne sezone u Evroligi Doužer je odigrao 33 meča za Partizan, uz prosek od 9,2 poena, 3,1 asistencije i tri skoka na utakmici. Imao je i 1,2 ukradene lopte po meču, a najbolje partije prikazao je protiv Makabija i Žalgirisa kada je ubacio po 23 poena. Meč protiv izraelskog tima verovatno mu je bio najbolji u čitavoj sezoni jer je imao i sedam skokova, odnosno tri asistencije.

Ipak, utisak koji je Doužer ostavio u Beogradu nije bio u potpunosti po ukusu navijača. Bilo je i njegovih slabijih partija, a Partizan ga se odrekao pred borbu za trofej u Superligi. Bio je jedan od prekobrojnih stranaca pa se za njega sezona ranije završila i dobio je priliku da pre otputuje u SAD. Čini se da će mu i nastavak karijere biti usko vezan za Ameriku i NBA ligu, gde je već nastupao u dresovima Oklahome, Bostona, Denvera i Sakramenta.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Naneli, Panter i Doužer nisu išli da se pozdrave sa igracima Zvezde  MONDO