Pomirili se Svetislav Pešić i Aco Petrović: Hrvat objavio fotku sa Olimpijskih igara

Izgleda da su Aco Petrović i Svetislav Pešić pronašli zajednički jezik i smirili strasti.

X/@petrov_aco/Printscreen

Svetislav Pešić i Aco Petrović izgleda su "zakopali ratne sekire" i pronašli zajednički jezik. U prethodnom periodu su se na neki način prepucavali izjavama u javnosti. Na Olimpijskim igrama u Parizu su izgleda obavili razgovor, smirili strasti i pomirili se. Bar tako deluje.

Hrvatski stručnjak, koji vodi selekciju Brazila, objavio je fotografiju sa srpskim selektorom i Serđom Skariolom, šefom struke Španaca. "Biti na slici sa trenerima koji su obeležili košarkašku igru je enormno zadovoljstvo", napisao je Aco uz zajedničku fotografiju.

Sve je krenulo od jedne izjave srpskog stručnjaka. "Moramo da pravimo novu srpsku košarku, sa novim planovima i idejama, prioritetima. Prvo i osnovno što treba da se uradi je da osnujemo profesionalnu košarkašku ligu. To što dolazi od Sagadina i Ace Petrovića, da oni smatraju… To su dobri treneri bili, obojicu ih vrlo cenim, ali nemojte vi nas da učite šta mi treba da radimo. Vi završavajte vaše poslove, ABA liga je prevaziđena. Ona je donela svima po malo, ali mi više nemamo interesa da igramo, i mi biramo da igramo i stvaramo našu srpsku ligu", rekao je Pešić.

Na to je reagovao brat Dražena Petrovića. "A ja stvarno mislio, da živimo u demokratskim vremenima, pa da mogu dati svoje viđenje regionalne košarke! U kakvoj sam zabludi bio", napisao je Aco Petrović na svom profilu na Tviteru.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pešić i Spanulis se raspravljaju sa sudijom  MONDO/Nemanja Stanojčić