Srbija u četvrtfinalu Olimpijskih igara: Marinine "lavice" pregazile Kinu u Parizu!

Izabranice Marine Maljković prošle u nokaut fazu Olimpijskih igara.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Košarkašice Srbije su u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, nakon pobeda nad Portorikom i Kinom. Drugi meč turnira, nakon kritika selektorke Marine Maljković, reprezentativke Srbije odigrale su daleko ozbiljnije pa su do poslednjih sekundi meča povećavale prednost protiv Kineskinja - za konačnih 81:59!

Srbiji je ova pobeda dovoljna za plasman među osam najboljih timova na Olimpijskim igrama, a u poslednjem kolu grupne faze protiv Španije će se igrati za prvo mesto i povoljniji žreb. Ukoliko tim Marine Maljković zabeleži pobedu na tom meču moglo bi da se desi da nam se "otvori" kostur u završnici takmičenja, pa da reprezentacija mašta čak i o medalji u Parizu, na Olimpijskim igrama.

Uživo
15:15

Statistika!

Reprezentaciju Srbije predvodila je Ivon Anderson sa 15 postignutih poena, Maša Janković dodala je 13, Tina Krajišnik 12, a dvocifreni učinak imala je i Jovana Nogić sa 11 poena. 

15:11

Kraj meča - 59:81!

Impresivna pobeda reprezentacije Srbije nad Kinom donela je košarkašicama prolaz u četvrtfinale Olimpijskih igara. U poslednjem kolu grupne faze tim Marine Maljković boriće se protiv Španije za prvo mesto u grupi. Pogledajte detalje meča:

15:03

37. minut - Gazi Srbija, 59:77!

Sve polazi za rukom srpskim košarkašicama, pa bismo na ovom meču mogli da upišemo pobedu veću i od 20 poena! To ne bi trebalo da bude važno, jer će Srbija svakako morati da pobedi Španiju za prvo mesto u grupi!

14:58

34. minut - 53:70!

Ide Srbija i ka ubedljivoj prednosti u finišu meča, a sada deluje da su košarkašice Marine Maljković već rešile pitanje pobednika.

14:52

Kraj treće četvrtine - 50:62!

Još samo deset minuta deli Srbiju od prolaska u četvrtfinale košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama.

14:45

28. minut - Blista Srbija, 48:60!

Za sada, sve funkcioniše! Srbija igra veoma dobro u ovijm trenucima, gotovo podjednako dobro kao u prvom meču turnira protiv Portorika!

MN Press 

14:37

24. minut - Dvocifrena prednost, 42:53!

Čak i opno što je škripalo u prvom delu meča, Srbija je sada "podmazala". Za malo više od tri minuta igre primljena su tri, a postignuto osam poena, pa reprezentativke Srbije imaju dvocifrenu prednost protuiv Kine, u drugom meču na Olimpijskim igrama.

14:34

21. minut - Nastavljamo, 39:47!

Srbija postiže prve poene u trećoj deonici, pa sada imamo novu maksimalnu prednost, od osam poena.

14:17

Poluvreme - 39:45!

Sjajan kraj druge četvrtine za reprezentaciju Srbije, a ivon Anderson se poenima "ispisala" u ovom kvartalu. Ponovo naše devojke imaju šest poena prednosti, a ukoliko taj kapital sačuvaju u drugom delu plasiraće se u četvrtfinale Olimpijskih igara.

14:11

18. minut - Trojka, 36:38!

Idealno se namestila Saša Čađo za šut iz levog ćoška, a kada je dobila loptu u ruke postalo je jasno da će se Srbija ponovo dočepati prednosti! Na nešto više do dva minuta do kraja druge deonice, srpski tim ima dva poena prednosti.

Profimedia/Noe Llamas/SPP 

14:04

16. minut - Egal, 30:30!

Biće ovde velike borbe, Kineskinje nisu spremne da se predaju, a igra srpskog tima kroz drugu četvrtinu oscilira. Svaki poen biće važan do kraja meča, a verovatno i za plasman u četvrtfinale.

13:57

14. minut - 25:27!

Stalno je Srbija u prednsoti, ali ona varira. bolje su drugu deonicu počele košarkašice iz Kine, pa se istopila razlika koju smo imali nakon prvih 10 minuta meča.

MN Press, Sinisa Kanizaj/Sportida 

13:47

Kraj prve četvrtine - 17:23!

Pogodila je na pet sekundi do kraja prve deonice Aleksandra Katanić i Srbiji donela maksimalnih šest poena prednosti, a Kineskinje nisu uspele da ugroze naš koš u preostalom vremenu. Srbija je sasvim dobro odigrala prvih 10 minuta drugog meča na Olimpijskim igrama u Parizu.

13:43

8. minut - 11:16!

Mora Kina da zatraži tajm-aut, jer je Srbija napravila seriju poena. Nakon što je za dva pogodila Mina Đorđević i tako naš tim odvela na pet poena razlike, oglasila se klupa kineske reprezentacije.

13:39

6. minut - 9:9!

Trojka Jovane Nogić donosi izjednačenje Srbiji, u meču koji nam je do sada ponudio nekoliko veliki promašaja i veliku borbu na oba kraja terena. Deluje da su reprezentativke naše zemlje mogle da imaju i opipljivu prednost u ovom delu meča jer za dva poena šutiraju tek 4/13.

13:30

Počinjemo!

Srbija otvara meč petorkom Čađo, Anderson, Nogić, Janković, Krajišnik.

13:25

Sistem takmičenja!

Srbija je u prvom kolu savladala Portoriko, u drugom igra protiv Kine, a na kraju takmičenja čeka nas meč protiv Španije. Dva najbolja tima iz svake od tri grupe obezbediće plasman u nokaut fazu takmičenja. Tamo će se naći i dve najbolje trećeplasirane selekcije, pa Srbija ima dobre šanse da se domogne drugog dela turnira na Olimpijskim igrama.

13:20

Prvi meč!

Reprezentacija Srbija u prvom meču turnira savladala je Portoriko (58:55), ali moglo je to da se uradi i daleko jednostavnije - srpske košarkašice imale su čak i 20 poena prednosti, ali su na kraju upale u veliku dramu jer su za više od 10 minuta postigle samo tri poena i dozvolile protivnicama da se vrate u meč.

Marina Maljković je, opravdano, pobesnela zbog takvog načina igre srpskih košarkašica.

13:15

Dobar dan!

Izuzetno bogat sportski program u Parizu čeka srpsku delegaciju danas - timske sportove počinjemo utakmicom košarkašica koje imaju veoma težak zadatak, ali i šansu da se plasiraju u četvrtfinale Olimpijskih igara!