Košarkaši Španije ispali sa Olimpijskih igara: Već je kraj za njih, a tiče se i Srbije!

Španska košarkaška reprezentacija ne nastavlja učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Profimedia

Košarkaška reprezentacija Španije ispala je sa Olimpijskih igara u Parizu! "Crvena furija" morala je da pobedi Kanadu u Lilu da bi imala šansu da prođe u narednu fazu takmičenja, ali sem trojke Ljulja za "minus jedan" na 3,1 sekundu do kraja, nisu mogli ništa više. Tako je Kanada pobedila 88:85 i kao neporažena ide u drugu fazu, dok je Španija poslednja i ispala je iz "grupe smrti".

Prvi put od 2000. godine na Olimpijskim igrama, Španija nije prošla grupnu fazu, a mora se priznati da nisu igrali u toliko jakom sastavu kao što su nas navikli prethodnih godina kada su redom "brali" medalje. Iz njihove grupe kao prvoplasirana dalje ide Kanada sa skoro 3-0, drugoplasirana je Grčka koja ima isti skor kao i Australija, ali bolji međusobni skor. Grčka je tako kao drugoplasirana ima vrlo lošu koš-razliku (minus osam), što bi moglo da ima uticaj na dalji žreb, o čemu ćemo više znati u toku večeri i kasnije sutra.

Za sada znamo da ako Nemačka večeras dobije Francusku - Srbija bi bila najbolja drugoplasirana bilo kojom pobedom nad Južnim Sudanom. Ako Francuska dobije Nemačku - moramo da nadoknadimo koš razliku (Nemci na +33, Srbija na +15). Niti jedan od ova dva scenarija ne zvuči nemoguće.

Podsetimo, na žrebu četvrtfinala u prvom šeširu biće dve najbolje prvoplasirane ekipe, u drugom najslabija prvoplasirana i najbolja drugoplasirana, u trećem preostale drugoplasirane ekipe i u poslednjem dve najbolje trećeplasirane.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić MVP skandiranje  MONDO/Nemanja Stanojčić