Partizan vraća đake Real Madrida u Srbiju: Još dva potpisa, stižu Mitar i Mario!

KK Partizan praktično kompletirao tim za novu sezonu.

MN Press

KK Partizan definitivno je dogovorio dolazak još dvojice igrača za sledeću sezonu, srpskog bisera Real Madrida, Mitra Bošnjakovića (17), kao i nekadašnjeg đaka španskog velikana i doskorašnjeg košarkaša Igokee, Marija Nakića (23), objavio je "Telesport".

Mitar Bošnjaković je uz Nikolu Topića bio najbolji igrač naše juniorske reprezentacije koja je postala prvak Evrope u Nišu u julu 2023. godine. Visok je 198 centimetara i igra na pozicijama beka i krila, a u Realu je bio od novembra 2021, kada je otišao iz matičnog KK Star iz rodnog Novog Sada.

Mario Nakić (23), rođeni Beograđanin, sin je Iva Nakića, bivšeg igrača Partizan i majke Zorice Desnice. Njegov stariji polubrat je Filip Živojinović, sin bivšeg srpskog tenisera Slobodana Bobe Živojinovića. Nakić je Real napustio 2020. godine, kada je otišao u Ostende, a posle toga je igrao za Andoru i za Igokeu, čiji je dres nosio prethodne dve godine.

Sa 202 centimetara visine, Nakić igra na poziciji krila, na kojoj će biti i Vanja Marinković, reprezentativac Srbije i učesnik Olimpijskih igara u Parizu. Uz njih, pozicije krila pokriće i Sterling Braun, Isak Bonga, Ajzeja Majk... Takođe, novi bekovi su Gabrijel Ife Lundberg i Duan Vašington, a plejmejkeri Karlik Džons, Frenk Nilikina i Arijan Lakić, koji dolazi iz Zadra. Jedini starosedelac je Balša Koprivica, koji će biti rezervni centar iza Tajrika Džonsa i Brendona Dejvisa.