Slušaj vest

Partizan nastavlja da se pojačava za narednu sezonu, a sada je na meti talentovani srpski košarkaš Mitar Bošnjaković (17, 199) iz Real Madrida, prenosi "Mozzart Sport". U pitanju je mladi košarkaš koji trenutno igra za juniorsku reprezentaciju Srbije na Eurobasketu i koji je i te kako privukao pažnju odličnim igrama, a crno-beli u njemu vide zalog za budućnost.

Bošnjaković je ponikao u mlađim kategorijama Novog Sada i još 2022. godine se preselio u Real Madrid, koji svuda po Evropi vreba talentovanu decu, a sa "kraljevskim klubom" već ima titulu u juniorskoj Evroligi. Bio je jedan od najboljih igrača prošle sezone sa prosekom od 11,2 poena i 5,7 skokova, dok takođe ima slične proseke i nastupajući za rezervnu ekipu Reala i njihov mladi tim.

Mladi srpski košarkaš igra na poziciji krilnog centra, gde bi takođe kao pojačanje trebalo da stigne i Aleksej Pokuševski, dok je Partizan u međuvremenu potpisao 13 novih košarkaša i ima potpuno novi tim.

Od igrača iz prošle sezone (za sada) je ostao samo Balša Koprivica, dok se situacija oko Bruna Kabokla menja iz dana u dan. To znači da ekipa za narednu sezonu izgleda ovako, s tim da podsećamo da je Partizan za sada objavio tek trojicu pojačanja (Nilikina, Lundberg i Marinković):

  • Plejmejkeri: Karlik Džouns, Frenk Nilikina
  • Bekovi: Ife Lundberg, Arijan Lakić, Sterling Braun, Duan Vašington
  • Krila: Vanja Marinković, Isak Bonga, Mario Nakić (Džejms Naneli)
  • Krilni centri: Ajzeja Majk (Aleksej Pokuševski)
  • Centri: Brendon Dejvis, Tajrik Džouns (Balša Koprivica, Bruno Kaboklo)

BONUS VIDEO:

MONDO PARTIZAN - FENERBAHČE

(MozzartSport/MONDO/Milutin Vujičić)