Ostao bez teksta zbog Bogdana Bogdanovića! Jedan od najvećih skinuo kapu kapitenu Srbije

Neverovatno je kako je odigrao Bogdan Bogdanović protiv Južnog Sudana

MN Press

Impresivno je odigrao kapiten Bogdan Bogdanović u pobedi Srbije protiv Južnog Sudana, za miran odlazak našeg tima u Pariz, na četvrtfinale protiv Australije. Ubacio je čak 30 poena, uz šest pogođenih trojki iz devet pokušaja i uz Nikolu Jokića (22 poena, 13 skokova) bio najveći razlog zbog kojeg su "žilavi" Afrikanci morali da padnu i priznaju poraz.

Kako je Bogdanović igrao video je uživo i slavni Argentinac Emanuel "Manu" Đinobili, jedan od najvećih u istoriji evropske košarke i legenda NBA lige. "Kakva utakmica Bogdana Bogdanovića. Nestvarno!", napisao je Manu Đinobili, slavni Argentinac. "Grci bi trebalo da mu pošalju lep pokon", dodao je on, aludirajući na to da su Grci navijali za pobedu Srbije veću od tri razlike, zbog svog plasmana u četvrfinale.

Đinobili je četvorostruki NBA šampion, živa legenda San Antonio Sparsa, među kojima je proveo čak 16 godina od dolaska iz Evrope 2002. U NBA je došao kao velikan Evrolige i šampion sa Virtusom, a tamo je postao jedan od najznačajnijih stranaca u istoriji. I naravno da zna da prepozna veličinu kada je vidi. A, ovo što je Bogdan priredio u meču protiv Južnog Sudana je nešto što će se pamtitI!

Bogdanović je sa 30 poena ujedno postao i najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, nadmašivši Miloša Teodosića, bivšeg kapitena i svog dugogodišnjeg saigrača. Bogdane, majstore!

Bonus video: Polemika Bogdana Bogdanovića i Svetislava Karija Pešića

This browser does not support the video element.

Polemika Svetislava Pešića i Bogdana Bogdanovića na tajm-autu  RTS