FIBA na srpskom čestitala Srbiji: Nisu nam dali u finale, pa se javili posle bronze!

FIBA je čestitala Srbiji na velikom uspehu i bronzi.

Kurir/Dado Đilas

Sija bronza kao zlato, košarkaši Srbije pobedili su Nemačku u meču za treće mesto, doneli su još jedno odličje na Olimpijskim igrama i obradovali naciju (93:83). Čestitke stižu sa svih strana, među njima je i FIBA koja je među prvima čestitala "orlovima". Nije se to dopalo svim navijačima, pa je bilo onih koji su odmah podsetili na sudijske greške u meču sa Amerikancima.

Zanimljivo je da su to uradili na srpskom, sa čuvenom izjavom selektora Svetislava Pešića "Svi za jednog, jedan za svi". Uz to su okačili srpsku zastavu i bronzanu medalju. Uz to su čestitali Nikoli Jokiću na tripl-dabl učinku, petom u istoriji Olimpijskih igara.

"Šta da ti kažem? Presrećan sam, majke mi! Mnogo je bilo teško oporaviti se, ustati u sedam... Pokazali smo karakter i pobednički mentalitet. Hvala našim navijačima ovde u Parizu i preko malih ekrana što su navijali za nas tokom celog turnira. Zahvalan sam što sam deo ovog tima. Kad je tu dobra družina, sve je lagano. Svi smo jednaki, zahvalan sam momcima na tome", rekao je Bogdan Bogdanović posle meča.

Pogledajte i kako su slavili:

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

slavlje košarkaša srbije  RTS1