Partizan jako blizu Pokuševskog: Dogovoreni svi detalji, Aleksej više ne čeka Amerikance!

Srpski košarkaš odlučio da karijeru nastavi u Partizanu, za koji navija od malih nogu.

MN Press

Košarkaški klub Partizan blizu je kompletiranja tima za narednu sezonu, a poslednje pojačanje u nizu trebalo bi da bude povremeni srpski reprezentativac Aleksej Pokuševski! Svojevremeno jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi otpušten je u NBA ekipi Šarlota, a nakon nekoliko nedelja čekanja ponuda iz SAD rešio je da "preseče" i prihvati ponudu crno-belih!

Momak koji je tokom leta radio sa reprezentacijom Srbije, pre nego što ga je Svetislav Pešić "precrtao" sa konačnog spiska za Olimpijske igre, odlučio je da pojača Partizan za koji navija od malih nogu i da počne sa dokazivanjem u evropskoj košarci, koju je na čudan način zaobišao. On je iz mlađih kategorija Olimpijakosa draftovan u NBA ligu, gde je proveo četiri sezone.

Igrao je za Oklahomu i Šarlot, u koji je trejdovan tokom prethodne NBA sezone, a za četiri godine sakupio je 168 mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Kroz karijeri je prosečno beležio 7,5 poena, 4,6 skoka i 1,9 asistenciju po utakmici. Interesovanja iz Amerike nisu bila dovoljno jaka, pa je Aleksej odlučio da se u potpuno novom timu Partizana predstavi evropskoj publici.

Partizan je za sada predstavio trojicu igrača, a to su Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina. Na osnovu svega što se dešavalo tokom leta znamo da su ugovore sa crno-belima potpisali još i Arijan Lakić, Sterling Braun, Karlik Džons, Duan Vašington, Mario Nakić, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons i Brendon Dejvis. Poslednje u nizu pojačanja pre Pokuševskog je mladi Mitar Bošnjaković, jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša i doskorašnji član Real Madrida.

Gotovo je izvesno da će od igrača iz prethodne sezone u timu ostati samo Balša Koprivica, pa će Željko Obradović imati na raspolaganju potpuno novu ekipu. Ciljevi će biti isti - trofeji u ABA ligi i domaćim takmičenjima, uz što bolji rezultat na međunarodnoj sceni, za početak Top8 Evrolige...

(SportKlub/MozzartSport/MONDO/Dušan Ninković)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Igrači Partizana kod navijaca  Kurir