Srbin se oprostio od hrvatskog kluba: Prelazi u Partizan, čeka se samo jedna stvar!

Bio je među najvećim talentima Zvezde, sada će nositi dres Partizana.

MN Press

Košarkaški klub Partizan polako završava kompletiranje potpuno novog tima koji će Željko Obradović trenirati naredne sezone. Srpski reprezentativac Aleksej Pokuševski trebalo bi da postane 14. novajlija u crno-belom dresu, a već nedeljama se priča da je jedan od novih igrača Partizana nekadašnji taletnvoani junior Zvezde, Arijan Lakić.

Srpski košarkaš koji je prethodne dve godine nastupao za Zadar u hrvatskom prvenstvu i regionalnoj ligi trebalo bi da bude jedan od novih momaka koji će činiti grupu domaćih igrača u potpuno rekonstruisanoj ekipi. Sudeći po objavi na njegovom Instagram nalogu, gde se oprostio od Zadra, uskoro bismo mogli da vidimo i ozvaničenje saradnje sa Partizanom.

"Inače nisam osoba koja piše ovakve stvari na objavama ali sam dugo razmišljao i shvatio da zaslužujete još jedno hvala. Hvala svim mojim saigračima, svim trenerima i svakoj osobi u stručnom štabu i u klubu koji su verovali u mene i koji su verovali u zajednički rad i trud i da sa tim dođu velike stvari i velike pobede i za to ću Vam uvek biti zahvalan. Posebno hvala i Vama, navijačima, koji ste verovali u nas, bodrili ste nas na svakoj utakmici, u teškim trenucima, u svakoj pobedi i svakom porazu, bez Vas ovo nikad kao ekipa i ja kao košarkaš ne bih doživeo. Hvala Vam, od srca Vam hvala što sam u ove dve godine naučio toliko puno da nekad ni sam nisam svestan toga, zauvek će mi sve lepe uspomene ostati u srcu i nadam se da će ih još biti u budućnosti jer Vi to zaslužujete", napisao je Arijan Lakić u još jednom dirljivom oproštaju od Zadra.

Porodica Arijana Lakića je iz Benkovca, grada u okolini Zadra koji je do građanskog rata u Jugoslaviji bio naseljen pretežno srpskim stanovništvom. Tokom devedesetih su Lakići izbegli iz Hrvatske, a Arijan je rođen u Beogradu gde je i počeo košarkašku karijeru. Godinama je važio za jednog od najtalentovanijih igrača u Crvenoj zvezdi, čiji je senior postao 2018. godine.

Kao pozajmljeni igrač nastupao je za Vrijednosnice iz Osijeka, Borac iz Čačka i Sarajevo Sparse, a zatim je kao slobodan igrač potpisao za hrvatski tim. U Zadru je osvojio dve šampionske titule i jedan Kup Hrvatske, a sa mladom reprezentacijom Srbije ima zlato na Evropskom prvenstvu igrača do 18 godina iz 2018.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Igrači Partizana kod navijaca  Kurir