"Zvezda neće njega, niti nekog drugog stranca!" Grci otkrivaju nove informacije o crveno-belima

Iskusni nemački košarkaš Johanes Fojtman neće pojačati Crvenu zvezdu, tvrde iz Grčke.

MN Press

Košarkaški klub Crvena zvezda nije zainteresovan za nemačkog krilnog centra Johanesa Fojtmana, niti za nekog drugog inostranog košarkaša, tvrdi grčki portal "Sport24". U vesti kojom demantuju interesovanje beogradskih crveno-belih za iskusnog košarkaša, Grci napominju da je Zvezda dobro popunjena u reketu.

"Fojtman traži novi klub, ali to neće biti Crvena zvezda", navodi se na sajtu ovog portala, uz dodatak: "Janis Sferopulos ima Dejana Davidovca, Dalibora Ilića, Majka Dauma, Luku Mitrovića, Uroša Plavšića i Džoela Bolomboja na centarskim pozicijama i ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno, neće dovoditi igrače."

Ovo bi moglo da zabrine navijače Crvene zvezde, koji već nedeljama u klubu priželjkuju Filipa Petruševa. Košarkaš Olimpijakosa bio je blizu povratka u Zvezdu nakon što je tim iz Pireja vratio Sašu Vezenkova iz NBA lige, ali su ga impresivne partije na Olimpijskim igrama možda i udaljile od Beograda. Zvezdi će svakako biti teško da se izbori za potpis Filipa Petruševa, koji bi postao startni krilni centar ukoliko bi se vratio u klub.

Grčki mediji su veoma uključeni u ceo ovaj slučaj. Pored toga što se košarkaš izuzetno prati u tamošnjim medijima, trener Zvezde je grčki stručnjak Janis Sferopulos, a Filip Petrušev je igrač Olimpijakosa pa je čitava transfer saga i zbog toga zanimljiva tamošnjoj javnosti.

Sa druge strane, glasine o Johanesu Fojtmanu krenule su iz Italije, gde je Nemac prethodne sezone igrao za Olimpiju iz Milana. On je trenutno slobodan igrač, a u karijeri je nosio dres Jene, Skajlajnersa iz Frankfurta, Baskonije, CSKA iz Moskve i pomenute Olimpije iz Milana.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi  MONDO/Dušan Ninković