Centar zaratio sa Željkom, sad će biti bomba u Evroligi: Vraća se iz Amerike, nije dobio ono što je tražio!

Nije hteo da sačeka priliku kod Željka Obradovića, a sada Omer Jutseven pokušava da spasi karijeru!

Tayfun Coskun / AFP / Profimedia

Panatinaikos je prošle sezone napravio kompletnu rekonstrukciju tima, doveo je kompletno novu ekipu i dao je u ruke Erginu Atamanu. Eksperiment je uspeo, osvojili su Evroligu odmah prve sezone, a sada ne staju sa pojačanjima. Kako navode grčki mediji sada u Atinu dolazi još jedan NBA igrač! 

Turski centar Omer Jutseven je spreman da se vrati iz NBA gd eje igrao za Oklahomu, Majami i Jutu. Ovaj 26-godišnjak visok 211 centimetara nije dobio novi ugovor u NBA ligi i Panatinaikos mu je prva želja. Za sada je PAO doveo "samo" Lorenca Brauna, a sa Jurtsevenom na petici imaće moćan tandem pošto će on zapravo biti druga opcija iza Matijaa Lesora.

Jutseven je poznat ovdašnjoj javnosti i po sukobu sa Željkom Obradovićem, pošto je 20116. godine rešio da napusti Fenerbahče koji je tada vodio najtrofejniji evropski trener i da se zaputi u Ameriku. Tu nije dobio minutažu ni u jednom timu nakon što je studirao na En Si Stejtu i Džordžtaunu

"U klubu su bili šokirani kada sam im rekao. Fenerbahče je zaista dobar klub, igra na najvišem nivou. Ja nisam igrao mnogo i zbog toga želim da pronađem meso gde ću igrati više i napredovati. Zbog toga želim da odem na koledž", rekao je Jurtseven kada je napuštao Fener. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Željko Obradović viče na igrače Partizana  Arena premium