Aleksa bi bio u NBA da je više igrao protiv SAD! Predsednik CSKA: Pristali smo i na klauzulu menadžera!

Srpski košarkaš tokom Olimpijskih igara privukao pažnju sa svih krajeva sveta, pa i iz NBA lige.

Harry Langer / Zuma Press / Profimedia

Srpski košarkaš Aleksa Avramović bio je jedan od najboljih pojedinaca na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta, a nakon što je naša reprezentacija osvojila bronzanu medalju pominjao se čak i njegov odlazak u NBA ligu. Najbolji defanzivac na olimpijskom turniru ipak je završio na drugom kraju sveta, pošto je potpisao za CSKA iz Moskve.

Prvi čovek tog kluba Andrej Vatutin istakao je u razgovoru sa ruskim medijima da bi Aleksa završio u nekom od američkih timova samo da su se dešavanja u Parizu odigrala malo drugačije. Po njegovim rečima, NBa timovi odveli bi srpskog reprezentativca u SAD, da mu je Svetislav Pešić namenio nešto veću ulogu u poslednjoj četvrtini polufinalnog meča, kada se lomila utakmica između Srba i Amerikanaca!

"Ko zna, da je Aleksa igrao više u poslednjoj četvrtini protiv SAD, moguće da bi dobio potpis ‘preko Bare’. Naravno, imali smo spisak igrača koji bi zamenili Avramovića, ali interno mislimo da je ovako najbolje za nas. Siguran sam da ni igrač neće zažaliti zbog svog izbora", rekao je Vatutin, koji je prezadovoljan potpisivanjem ugovora sa borbenim bekom koji je punu afirmaciju stekao u dresu Partizana prethodnih sezona.

Vatutin kaže da je bilo lako dogovoriti se sa Aleksom Avramovićem i Miškom Ražnatovićem, iako mu nije baš po volji što srpski košarkaš ima NBA klauzulu! "Zahvalan sam ‘našim’ Srbima na lepim rečima o našem klubu, pre svega Nikoli Milutinovu, koji je često razgovarao sa Avramovićem u periodu pre Olimpijskih igara. Njegov menadžer Miško Ražnatović obavestio nas je u jednom trenutku da postoji mogućnost da će igrač napustiti Partizan. U tom trenutku bilo je lako dogovoriti sve detalje", rekao je Vatutin i dodao: "Jedini problem je predstavljalo insistiranje menadžera na NBA klauzuli, ali smo pristali i na to. To je bilo delom i zbog toga što bismo zaradili novac da je otišao u Ameriku i, logično, mogli da pronađemo još skuplje pojačanje kao zamenu. Međutim, nijednog trenutka nismo želeli takav scenario, da menjamo talenat za finansije."

Tokom leta se pominjalo da je Atlanta, za koju igra Bogdan Bogdanović, zainteresovana da u svoje redove dovede Aleksu Avramovića. Ipak, od tog posla nije bilo ništa, pa će na eventualnu šansu u NBA ligi košarkaš iz Čačka morati da sačeka. Njemu to nije strano, jer je kroz karijeru navikao da ide obilaznim putevima, pa je tako i u Partizan stigao posle nekoliko godina u inostranim klubovima.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Devin Buker i Aleksa Avramović  Instagram