Mama mu iz Srbije, a on je NBA bomba Reala: Nude milione, hoće da im zameni Rudija Fernandeza!

Čedi Osman stiže u Evroligu? To je plan Reala, videćemo da li će se ostvariti!

EPA-EFE/ADAM DAVIS

Real Madrid želi da povrati titulu šampiona Evrolige, a nakon odlazaka Ćaća Rodrigeza i Rudija Fernandeza, kao i transfera Geršona Jabuselea u NBA ligu uprava je odlučila da pojuri NBA pojačanje. Kako pišu strani mediji prvi pik je iskusni 29-godišnji turski košarkaš Čedi Osman.

Na mestu krila Real ima Marija Hezonju i Alberta Abaldea, tu može da se snaže i Gabrijel Dek, ali je on verovatno planiran kao prva četvorka, tako da nedostaje makar još jedan igrač na mestu trojke. Ne bi ovo bio prvi put Osmanu da igra u Evroligi pošto je nastupao za Efes. 

Ako se odluči da se vrati u Evropu to će biti povratak posle sedam sezona u NBA ligi. On je 2015. godine izabran kao 31. pik na draftu, a zatim je proveo šest godina u Klivlend Kavalirsima i godinu dana u San Antoniju. Kod Grega Popoviča je prošle sezone bio sasvim solidan pošto je na 72 meča prosečno postizao 6,8 poena i imao 2,5 skokova. Real Madrid hoće da iskoristi to što je slobodan igrač i ponudili su mu ugovor. Ako on ne prohvati ponudu sledeća meta je Semi Odželeje.

MAMA IZ SRBIJE, NA SVADBI SRPSKI NARODNJACI!

MN Press 

Čedi Osman bi bio još jedan od Balkanaca u Realu, ali ne samo zbog Turske već i zbog Makedonije! Rođen je u Ohridu, od oca Turčina i majke Bošnjakinje iz Novog Pazara, a tečno govori naš jezik. Devet godina je živeo u Sarajevu i tamo je počeo da igra košarku, a na pitanje MONDA na Eurobasketu 2015. godine da li pamti Sarajevo rekao je: "Da, naravno. Majka mi je iz Srbije i živeli smo u Sarajevu devet godina". Na pitanje da li priča srpski, bio je jasan: "Da, majka mi je iz Srbije".

"Otac mi je iz Makedonije, ja sam rođen u Makedoniji, a mama je iz Novog Pazara. Živeli smo devet godina u Sarajevu, u Bosni, posle smo otišli za Tursku. Počeo sam karijeru u Rinu, pa sam posle prešao u Bosnu... Super je bilo igrati za Bosnu, ali sad se srušila Skenderija i vidim da nije dobro. Baš mi je žao", rekao je Čedi Osman tom prilikom o svom poreklu i vezanosti za ove prostore. Videli smo i da ne zaboravlja korene kada se oženio turskom glumocom Ebru Šahin. Svadba je održana na Ohridu, a na snimcima sa venčanja mogli smo da čujemo pesmu "Ramo, Ramo druže moj", kao i "Miljacku" od Halida Bešlića.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić sluša tamburaše  MONDO/Danijela Stojšin