Svetislav Pešić ostaje selektor? Bogdan progovorio: Ja mu ne verujem, a znam ga!

Bogdan nam je dao nadu da Svetislav Pešić ostaje!

MN Press/RTS Printscreen

Gostujući u magazinu "Oko" kapiten nacionalnog tima Srbije Bogdan Bogdanović između ostalog dotakao se i situacije sa selektorom Svetislavom Pešićem. Trofejni i iskusni stručnjak nedavno je objavio da neće više voditi naš nacionalni tim, tj, preciznije da mu je istekao ugovor. 

Na pitanje novinara Gorislava Papića da li bi reprezentativci voleli da Svetislav Pešić ostane na čelu tima Bogdanović je bio jasan, ali je takođe istakao da igrači ne veruju Pešiću! Kako je rekao, očekuju da ipak ostane na čelu tima koji je mukotrpno gradio. 

"Naravno da bi voleli da ostane. Mi smo već komentarisali to i ja mu ne verujem! Mislim da će on ostati! Znajući ga. znajući koliko smo se približili. Koliko smo i vremena uložili da napravimo pobedničku atmosferu, taj kult. Nadamo se i mi da će ostati selektor", rekao je on. 

Bilo je reči i o Indijanapolisu 2002: godine. To je jedna od prvih uspomena Bogdana Bogdanovića na nacuionalni tim i on ističe da je tada pratio sve reprezentativce. "Siguran sam da je cela Srbija to pratila i to je po meni neko naše najbolje prvenstvo u košarci. Koga sam pratio? Sve! Jarića, Bodirogu, Peđu, Gurketa... Sve igrače koji su doprineli tom rezultatu. Nekako se i tada videla ta hemija, to drugarstvo."

O samom Pešiću je otkrio da se on mnogo prilagodio na ekipu i na momke koji su mnogo, mnogo mlađi od njega. A nije moglo bez Karijevih dosetki. "On ima neku nenormalnu energiju, ne odustaje, uporan je. Mi kada pričamo, možda se mi tu bunimo, ali kada dođemo u sobi porazgovaramo shvatimod a je bio u pravu. On ima dokazano iskustsvo,. Što on kaže: Nije važno da ga imaš, važno je da znaš da ga koristiš", istakao be Bogdanović.

(MONDO,N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Bogdan Bogdanović intervju   MONDO/Nemanja Stanojćić